Advokat obmanjivao staricu da bi joj oteo stan?!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat obmanjivao staricu da bi joj oteo stan?!

Penzionerka Milka Mijušković (74) iz Podgorice podnela je disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Crne Gore protiv advokata Dražena Milačića koji, kako ona tvrdi koristeći njenu starost i neznanje pokušava da joj otme stan u kome živi

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Milačić je, kako tvrdi starica, za angažovanje u postupku za poništenje ugovora o doživotnom izdržavanju, koji je ona prethodno potpisala sa suprugom advokata Željka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Braletića, ispostavio račun od 6.664 evra.

"Znam da je proces trajao godinu dana i da sam sa Milačićem svega dva puta otišla na suđenja povodom ove stvari. Da su moje obaveze prema njemu narasle na skoro nezamislivih sedam hiljada evra saznala sam tek pošto mi je na kućnu adresu stiglo rešenje za naplatu duga javnog izvršitelja Siniše Mugoše", priča Milka Mijušković za Pobjedu.

Ona sumnja da je advokat Milačić, pošto je odbila da mu prepiše a kasnije i proda stan, namerno odugovlačio proces kako bi akumulirao troškove koji su narasli do te mere da ih starica od svoje male penzije ne može platiti.

"Uz „naduvanu“ fakturu, Milačić je javnom izvršitelju predao i moj imovinski list koji je izvadio u katastru koristeći punomoćje koje sam mu dala. Više nego slučajno je da je od javnog izvršitelja tražio prodaju stana u kome živim u slučaju da mu ne isplatim troškove koje sam navodno proizvela", pojašnjava Milka Mijušković.

"I kada sam Milačiću pokazala prispeli nalog od javnog izvršitelja za naplatu troškova i tražila da mi objasni o čemu se radi, istrgao mi je kovertu iz ruku i rekao: „Nemoj da se šokiraš, nije to ništa važno“, priča Milka.

Ona smatra da su advokati Milačić i Željko Braletić, kojeg je angažovala u procesu dobijanja potpunog vlasništva nad stanom „na svoje načine htjeli da se dočepaju njenog krova nad glavom“.

Prema njenim rečima, sa problemima je počelo kada je nakon suprugove smrti angažovala advokata Željka Braletića u procesu isplate nužnog dela imovine pastorki i njenom detetu.

Za vreme trajanja tog procesa, kako Milka tvrdi, supruga advokata Braletića počinje da je svakodnevno poziva na druženje.

"Pozivi na kafu i druženje su bili samo uvod u glavnu priču. Usledila je ponuda Braletića da im prepišem stan u zamenu za doživotno izdržavanje, regulisanje sudskih troškova oko podele imovine kao i isplate dela novca pastorkama i, naravno, svakodnevne brige o meni", kazala je Milka.

Ne sumnjajući tada u dobre namere, starica je potpisala ugovor o doživotnom izdržavanju sa Katarinom, ženom advokata Braletića.

Tada im je dozvolila i renoviranje podrumskog dela u zgradi koji joj je takođe pripadao.

Umesto smiraja, potpisivanje ugovora Milki je otvorilo agoniju.

Katarina je, kako tvrdi starica, ubrzo u sobi od stana koji ima samo 32 metra kvadratna otvorila šnajdersku radnju.

Studentkinja kojoj je Milka do tada izdavala sobu preseljena je u renovirani dio podruma. Umesto brige, kako navodi Milka, Katarina je počela da se bahato ponaša ne poštujući ni jedno slovo potpisanog ugovora.

"Umesto Kaće brigu o meni je vodila stanarka. Pošto sam shvatila da je cilj bio da preuzmu stan, počela sam da strahujem za život. Kako bih se zaštitila, promenila sam bravu na vratima dnevnog boravka u kojem sam provodila dane sama jer mi je bilo zabranjeno da dovodim prijateljice", priča Milka.

Pošto je shvatila da se radi o obmani, tražeći način da izađe iz mučne situacije starica je angažovala advokata Milačića koji živi u istom ulazu da pokrene proces raskida ugovora o doživotnom izdržavanju koji je potpisala sa Kaćom.

Međutim, Milka navodi da joj i novi advokat već u startu ponudio da stan prepiše na njega kako bi navodno izbegli da joj Braletići uzmu stan. Ovog puta nije pristala.

"Kada sam pokrenula priču oko troškova njegovog angažovanja Milačić mi je kazao: „Kad se sve završi, dogovorićemo se ti i ja sve“. Verovala sam mu. Potpisivala sam mu sve iako nisam čitala šta na dokumentima piše. Nisam bila upoznata doslovce ni sa jednim aktom koji je kao moj punomoćnik u predmetnoj stvari napisao, niti je nakon ročišta koja su se održavala po tužbi koju je u moje ime predao obaveštavao o tome šta je sa njima bilo. Sad shvatam da sam nasamarena", kaže Milka.

Nakon što je dobila rešenje o izvršenju Milka navodi da je saznala i da je Milačić bez njenog odobrenja povukao tužbu za raskid ugovora o doživotnom izdržavanju.

"Ona kaže da je postala plen advokata koje je angažovala da zastupaju njene interese.

Desila mi se životna ironija pa u poznim godinama po drugi put krećem u borbu za već jednom zarađen stan", kaže Milka. Starica živi u neizvesnosti s dugom koji mora da isplati advokatu...

Ona se pita zašto služe advokati da brane ili napadaju? Na kraju zna samo da je debelo platila ceh zato što je verovala.

"Duboko sam uvređena ponašanjem advokata Milačića prema meni i zloupotrebom poverenja koji je prema meni kao prvom komšiji u ulazu iskazao. Tražim da se protiv njega pokrene disciplinski postupak i da mu se zbog povrede pravila ponašanja kao advokata i kodeksa advokatske etike izrekne zaslužena kazna", navodi se u disciplinskoj prijavi protiv advokata Dražena Milačića.

Milačić: Mijušković znala sve što radim

Advokat Dražen Milačić tvrdi da je Milka Mijušković pristala da povuče tužbu za raskid ugovora o doživotnom izdržavanju koji je potpisala sa suprugom Željka Braletića.

"Ona je dala saglasnost da povlači tužbu što je rekla i u policiji nakon što su Braletići protiv nje podneli krivičnu prijavu", pojasnio je Milačić.

On je dodao da je tim potezom Milka napravila visok račun kao i da je on svoj troškovnik napravio shodno advokatskoj tarifi.

Advokat Željko Braletić nije odgovarao na telefonske pozive Pobjede.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.