Usmrdeli ste kuću pržeći ribu? Zagorelo vam je mleko? Ove trikove ćete poželeti da uramite!

Izvor: Prva.rs, 23.Apr.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usmrdeli ste kuću pržeći ribu? Zagorelo vam je mleko? Ove trikove ćete poželeti da "uramite"!

Za osveženje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i neka polako isparava.
Ako ste frižider temeljno očistili a još uvek se osećaju pomešani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.
Miris zagorelog mleka otklonićete ako ga sipate u čistu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom višestruko savijenom.
Pratite nas i na Viberu! Prilikom barenja ribe sipati malo mleka. Meso će postati belje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom sirćetom, naravno mleko onda ne treba dodavati.
Kada se kuva kupus, po celom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.
Zagoreo vam je pasulj. Odmah ga prspite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Posle deset minuta promenite krpu, upiće najveći deo zagorelog mirisa.
Izvor: beleske.com
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.