Izvor: Prva.rs, 31.Jul.2014, 11:58 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Tart sa breskvama
POTREBNO:
4 žumanceta
100 g šećera
2 kesice vanilin šećera
100 g brašna
pola kesice praška za pecivo
7 belanaca
70 g maslaca
250 g breskvi
šećer u prahu
PRIPREMA:
Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutite. U brašno umešajte prašak za pecivo. Tako pripremljeno brašno postepeno dodajite u masu od jaja i šećera. Umutite dobro belanca i na kraju lagano sjedinite te dve mase.
Smesu preručite u podmazan i brašnom posut kalup za tart, zatim rasporedite polutke breskvi i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Pečeni tart pospite šećerom u prahu.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.