Kako da poširate jaje?

Izvor: Prva.rs, 24.Apr.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da poširate jaje?

U šerpu stavite vodu da kuva, pa kada prokuva dodajte sirće i so (na litru vode idu 2 kašike sirćeta i 2 kašičice soli). Promešajte vodu, pa smanjite temperaturu (na oko 90C) – potrebno je da voda samo lagano krčka.
Jaje razlijte u posudicu, pa ga lagano spustite u vodu. Uz pomoć kašike lagano, ako je potrebno, odlepite jaje sa dna šerpe. Jaje podignite iz vode šupljikavom kašikom i ako belance nije dovoljno čvrsto, vratite ga u vodu.
Za mekano poširana jaja, potrebno je da se krčkaju 3 do 4 minute, za malo tvrđa kuvajte ih 5 do 6 minuta, a za čvrsto kuvana, poširana jaja, ostavite ih u vodi da krčkaju 7 do 8 minuta.
Jaje izvadite na papirni ubrus da biste odstranili višak vode. Možete ih kuvati i u mleku ili puteru.
Pogledajte video sa detaljnim uputstvima kako da poširate jaje.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.