Zašto Bono stalno nosi naočare za sunce?

Izvor: Story, 17.Okt.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Bono stalno nosi naočare za sunce?

Sigurno ste primetili da Bono Voks nikada ali baš nikada ne skida naočare. Evo i zašto.

Bono Voks, foto: Profimedia

Verovatno ste se već pitali zašto slavni frontmen grupe U2 ne izlazi bez svojih naočara. I mora da vam je na pamet palo da on prosto prati trend, jer, poznati baš vole svoje dizajnirane naočare za sunce.

Međutim, Bono Voks (54) ovo radi iz zdravstvenih razloga.

Poznati frontmen jrekao je da već  20 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << boluje od glaukoma, prenosi danas britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si 1.

Oči obolele od glaukoma, koji pritiska vlakna očnog živca i mrežnjače što može dovesti do gubitka vida, veoma su osetljive na svetlost, rekao je Bono i dodao da naočare za sunce nosi i u zatvorenim prostorijama, prenosi 24sata.rs.

- Imam dobru terapiju i sve je u redu - rekao je Bono u televizijskoj emisiji na Bi-Bi-Siju povodom promocije novog albuma benda Songs of Innocence, objavljenog 10. oktobra na internetu.

U2, koji je nastao krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa.

Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše posle američkog muzičara Stivija Vondera.

Grupu čine pevač Bono (Pol Hjuson), gitarista Edž (Dejv Adams), basista Adam Klejton i bubnjar Lari Malen.

Bend je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva Make Poverty History, a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem dugova i sidom u Africi.

Bono je humanitarno aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji se dugo oporavljaju od operacije aneurizme, pucanja krvnog suda u glavi.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.