Zabranjeno pušenje u novom spotu opevalo goruću temu današnjice (VIDEO)

Izvor: Story, 27.Maj.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno pušenje u novom spotu opevalo goruću temu današnjice (VIDEO)

Vrlo aktualna tema, a i problem današnjeg društva krediti u švicarcima našli su se ovoga puta na repertoaru poznatih mahera u prikazivanju socijalnih situacija.

Zabranjeno pušenje, foto: screenshot

Kao i masa građana koji su se opekli uzimajući primamljivi vrući kesten u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni švicarci došli su glave Seju Sexona u spotu Tri kile, tri godine!

Pesmu je je po istinitom događaju napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u poznatom duhovitom stilu Sejo Sexon, a govori o Sejinom pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i porodičnom čoveku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je nameravao da proda da ne završi na ulici i izgubi stan, koji više nije mogao da otplaćuje jer ga je kupio kreditom u švicarcima. Scenario je napisao sam autor, a donosi nam Seju, kao razmaženu zvezdu nerazumnih prohteva, koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja sa CD-a Radovi na cesti sniman je u saradnji s producentskom kućom Ratio i poznatim plesnim studijem Escape, pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Lidije Iveković. Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode istinski šef smene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, gospodin Milenko Pašalić.

Glavni kamerman na snimanju spota bio je Dino Senčar, dok je na drugoj kameri bio Robert Ferenc. Kostimograf je bila Lea Krpan, Sanja Agić je brinula o šminki, dok su frizure delo Katice Topčić.

Autori i producenti pesme Tri kile, tri godine su Sejo Sexon i Toni Lović, a pesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

Spot je sniman u atraktivnom zagrebačkom klubu Shock Show Industry, koji već godinama uspešno vodi svestrani umetnik Mario Petreković. Spot su zajedno režirali Sejo Sexon i poznati kritičar i režiser Anđelo Jurkas.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.