Zabluda o zlatnoj trojci koja garantuje orgazam

Izvor: Mondo, 26.Feb.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabluda o "zlatnoj trojci" koja garantuje orgazam

Ako mislite da "zlatna trojka" garantuje orgazam svakoj ženi, prevarili ste se!

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Mnogi misle da je "zlatna trojka" - poljupci, vaginalna penetracija, oralni seks - put koji partnerku sigurno vodi do seksualnog vrhunca. Međutim, to nije istina.

Orgazam nije jedini cilj seksa, ali kada žena ne uspe da doživi vrhunac tokom odnosa, uglavnom ni njoj ni partneru nije prijatno. Njoj jer ima utisak da nije gotovo i da nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nedostaje, a njemu jer to može da utiče na njegov ego - njen vrhunac je potvrda da je super ljubavnik, a potvrda je u tom slučaju izostala.

Da ne biste došli do te situacije, nastavite da čitate.

Istraživanja pokazuju da su najveće šanse da žena doživi orgazam kada je partner seksualno stimuliše na različite načine. Studija "Kinsi" instituta koja je analizirala seksualni život 52.000 ljudi utvrdila je da žene heteroseksualne orijentacije ređe doživljavaju vrhunac u odnosu na ostale učesnike studije.

Tada su utvrdili da je problem u tome što muškarci smatraju da postoji određeni "obrazac" kada je reč o seksu, pa često pokušavaju da partnerku zadovolje na isti način i tako upadaju u rutinu.

Imajte na umu da svakoj ženi prija drugačija stimulacija. Orgazam kod žena je komplikovan jer nije generički i ne postoji obrazac koji možete da primenite kako bi vaša partnerka vrištala od zadovoljstva.

U čemu je problem i zašto ne mogu da dožive orgazam? Žene kažu da njihovi partneri uglavnom misle da ono što je prijalo njihovoj prethodnoj partnerki "radi" i njih.

Međutim, to ne može biti dalje od istine. Neke žene mogu da dožive orgazam kada im partner na određen način dodiruje bradavice. Druge imaju šansu za vrhunac samo tokom analnog seksa, trećima odgovara stimulacija klitorisa…

Da biste otkrili šta vašoj partnerki odgovara, morate da eksperimentišete, a nemojte da se stidite ni da razgovarate sa njom o tome šta je uzbuđuje i šta joj prija. Oboma će vam biti lepše.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.