VELIKA MISTERIJA Ovo sigurno niste znali o svom telu

Izvor: 24sata, 24.Okt.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA MISTERIJA Ovo sigurno niste znali o svom telu

Iako svaki dan nešto saznajemo, ljudsko telo je u mnogim stvarima još uvek velika misterija.

1) MOŽEMO DA VIDIMO I DO UDALJENOSTI OD 48 KILOMETARA

Ljudsko oko je toliko osetljivo da bi moglo da vidi i treptaj plamena sveće na udaljenosti od 48 kilometara, samo da je Zemlja ravna.

2) NAŠI NERVNI IMPULSI KREĆU SE BRZINOM OD 400 KILOMETARA NA SAT

Kada dotaknete nešto toplo ili oštro, istog trenutka osetite bol. Pošto je naš nervni sistem veoma razvijen, mi možemo da reagujemo u milisekundi. Nervni impulsi su toliko brzi da se informacija o bolu prenese do mozga brzinom od 400 kilometara na sat.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Činjenice koje niste znali o svom tijelu

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Okt.2014

Iako svaki dan nešto saznajemo, ljudsko tijelo je u mnogim stvarima još uvijek velika misterija. I dalje nije poznato za šta je sve sposobno naše tijelo i kako neke stvari funkcionišu, a ovih 9 stvari sigurno niste znali o svom tijelu. 1) MOŽEMO DA VIDIMO I DO UDALJENOSTI OD 48 KILOMETARA Ljudsko...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.