Uživo prenos predstava iz Metropolitena i Boljšoj teatra na velikom platnu

Izvor: Story, 29.Sep.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo prenos predstava iz Metropolitena i Boljšoj teatra na velikom platnu

Na održanoj konferenciji za novinare, predstavljena je nova sezona uživo prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra na velikom platnu.

Gledaoci će treću godinu zaredom, a po prvi put u novom bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, imati priliku da iz bioskopskih fotelja u visokoj rezoluciji uživaju u alternativnom sadržaju prestižnih svetskih teatara.

Metropoliten Opera je jedina institucija čiji se repertoar globalno prikazuje sa takvih uspehom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << a samim tim i prva operska kuća koja se 2006. godine oprobala u proizvodnji alternativnih sadržaja. Od tada, program je iz sezone u sezonu  postajao sve obimniji. Do danas je prodato više od 14 miliona ulaznica, a program se prikazuje u više od 2000 bioskopa u 65 zemalja,  širom sveta.

U ovoj sezoni nas očekuju nova izvođenja Mocartove opere Figarova ženidba, Leharove operete Vesela udovica  i najpopularniji operski dupli program Kavalerija Rustikana i Pajaci. U sezoni 2014/15, dve retko izvođene opere imaće svoje premijere u Metu: Rosinijeva Gospa sa jezera i  Jolanta P.I. Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom  Dvorac Modrobradog.

Grandiozna Vagnerova komedija Nirnberški majstori pevači, sa dirigentom, muzičkim direktorom Metropoliten Opere, Džejmsom Levinom. Tri hita u visokoj rezoluciji se vraćaju, u predstojećoj sezoni, sa novom postavom: Karmen, Hofmanove priče i Magbet, u kojoj Ana Netrebko tumači ulogu Lejdi Magbet, dok glavnu ulogu u ovoj Verdijevoj verziji Šekspirove tragedije tumači Željko Lučić.

U okviru sezone 2014/2015. u Metropolitenu, posetioci bioskopa Cineplexx će imati priliku da pogledaju sledeće naslove:

1.    MAGBET, Đuzepe Verdi, 11. oktobar 2014.

2.    FIGAROVA ŽENIDBA, Volfgang Amadeus Mocart, 18. oktobar 2014.

3.    KARMEN, Žorž Bize, 01. novembar 2014.

4.    SEVILJSKI BERBERIN, Đoakino Rosini, 22. novembar 2014.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.