Tri hiljade godina standarda ženske lepote u samo tri minuta (VIDEO)

Izvor: Story, 29.Jan.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri hiljade godina standarda ženske lepote u samo tri minuta (VIDEO)

Lepota je u oku posmatrača, ali može li oko posmatrati stavri drugačije u zavisnosti od vremena i mesta na kom se nalazi?

Jedan poznati američki portal pozabavio se ovom temom, kreirajući video u kom živi modeli predstavljaju koncept idealnog ženskog tela tipičnog za različita istorijska razdoblja.

Sigurno već svi imamo neku predstavu o tome kako su izgledale žene iz perioda drevnog Egpta, Grčke, italijanske renesanse, ali i zlatne ere Holivuda, a u ovom videu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << moći ćete da pogledate koliko su se standardi lepote zaista menjali kroz istoriju.

Modeli su pozirali u sličnim odevnim kombinacijama, kako bi gledaoci imali najjasniju sliku o razlikama u ženskom telu u različitim periodima.

Cilj je bio pokazati da ne postoji "ispravan" načina tumačenja ženske lepote, već da je sve individualno.

A šta vi kažete? U kom vremenskom razdoblju su, po vašem mišljenju, žene izgledale najprivlačnije?



Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.