Tijana Pečenčić: Na muškarcu me prvo privuče pogled

Izvor: Story, 25.Apr.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana Pečenčić: Na muškarcu me prvo privuče pogled

Zvezda serija Kud puklo da puklo i Vojna akademija opisuje kako izgleda njen privremeni život u Zagrebu i šta joj najviše nedostaje iz Beograda, otkriva kako je nakon raskida spremna ponovo da voli i kaže da je ljubav čini najsrećnijom na svetu.

Tijana Pečenčić, foto: Vladimir Šporčić, TV Prva

Ulogama u serijama Žene sa Dedinja i Vojna akademija, glumica Tijana Pečenčić (28) s pravom je ponela epitet jedne od najperspektivnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << mladih glumica, što je još jednom opravdala tumačeći lik Dijane u trenutno najgledanijoj seriji u Srbiji Kud puklo da puklo. Lepa Beograđanka zbog poslovnog angažmana sve više vremena provodi u prestonici Hrvatske, a iako je u početku strahovala kako će se snaći u novom okruženju, sada s osmehom govori o dogodovštinama i prijateljstvima koja je doživela u Zagrebu. Mada je ova atraktivna brineta prošle godine okončala vezu sa kolegom Davorom Perunovićem, sada veruje da je na pragu nove romanse i ističe da je osnov svakog emotivnog odnosa ljubav, bez obzira na to čime se neko bavi i kakav ritam života vodi. S prvim danima proleća, Tijana nagoveštava kako je zaljubljenost upravo onaj osećaj koji je čini srećnom i ispunjenom, ali i navodi koje je to lične predrasude uspešno prevazišla.

Story: Često čitamo tekstove o tome da se muškarci sve više plaše uspešnih i ostvarenih žena. Da li ste i vi to osetili na svojoj koži?

- Nema potrebe da se bilo ko plaši nečijeg uspeha. On se može okarakterisati na različite načine i svako ga doživljava drugačije. Za mene je to onda kada voliš i kada si voljen, ali i kad si srećan u poslu kojim se baviš.

Story: S obzirom na to da vaš poziv podrazumeva i česta putovanja, koliko vam je teško da nađete svoju jaču polovinu koja može da se nosi s vašom profesijom?

- Ako se dvoje ljudi istinski vole, sve ostalo samo je stvar dobre organizacije. Ukoliko je kraj vas prava osoba, ni vreme, ni daljina, a ni izbor posla ne mogu da utiču na vaš odnos niti da ga na bilo koji način poremete.

Story: Jeste li pronašli emotivnog partnera koji može da vas prati na taj način?

- Ubeđena sam da jesam! Mene kod muškaraca ume da privuče pogled u kome se vidi prepoznavanje i stradanje jednog trenutka, a odbijaju me tuđa glupost, nedostatak osećaja za drugu osobu i nerazumevanje.

Story: Smemo li onda da zaključimo kako ste ponovo zaljubljeni?

- Ponovo, pa ja sam uvek zaljubljena?! Kada me to već pitate, zavisi u šta sam zaljubljena: u iluziju, fantaziju, sam život, u ljubav? (Smeh)

Story: Nedavno ste se vratili iz Zagreba, gde ste proteklih devet meseci glumili u seriji Kud puklo da puklo. Da li vam je bilo teško da se naviknete na novo okruženje i mentalitet?

- Kako da ne. Kada sam stigla u Zagreb, u početku nije mi bilo nimalo lako da se naviknem na samački život i činjenicu da sam prepuštena sama sebi. Nije tu reč o mojoj samostalnosti, samo sam imala određenu dozu zadrške zbog svega novog u čemu sam se našla. Bila sam te sreće da radim s odličnim kolegama i saradnicima koji su mi potom postali prijatelji. Oni su me divno prihvatili i imala sam svu pomoć s njihove strane. Postala sam bliska sa svima, a najviše sa Jagodom Kumrić, koleginicom iz Splita. Sličnih smo godina i imale smo mnogo zajedničkih tema. Ona mi je pokazala Zagreb, a zahvaljujući njoj i drugim kolegama, vremenom mi je bilo sve lakše i mogla sam da se osećam kao kod kuće.

Story: Šta vam je najviše nedostajalo iz Beograda?

- Buđenje u našem glavnom gradu, zatim porodica, prijatelji, euforija pa čak i gužva u saobraćaju, sve mi je to nedostajalo. Zagreb je mnogo mirniji, njegova energija prija, ali s druge strane, volim da se stopim s ludilom Beograda.

Story: Odakle u napornim trenucima crpete snagu da nastavite dalje?

- Nemam neku mantru kojom sebe guram napred. Sigurna sam da posedujem dovoljno jačine i snage kako bih mogla da istrpim sve izazove i udarce koje mi život sam po sebi nameće.

Story: Kako ste se osećali neposredno pre početka snimanja prve sezone serije Kud puklo da puklo?

- Čim sam postala svesna toga da ću otputovati u Hrvatsku na devet meseci, nije mi bilo svejedno. Međutim, kada sam konačno došla u Zagreb, sve je postalo daleko zanimljivije i lakše. Na sve što me okružuje gledala sam kao na neko novo iskustvo i sazrevanje na ličnom planu. U samom startu nisam razmišljala kako će biti prihvaćena serija, već sam uživala u radu. Na kraju, sada kada znamo ishod i gledanost ovog serijala u regionu, svi smo izuzetno srećni.

Story: S kojim ste se sopstvenim predrasudama izborili?

- Bilo je predrasuda, ali ne govorim o tome u negativnom smislu. Glumac treba da se oproba u svim žanrovima, ali sebe nisam videla kao nekoga ko može da se snađe u procesu stvaranja sapunice, kako je i okarakterisana ova serija. Snimamo po deset, petnaest scena dnevno, radimo i po dvanaest sati, naravno, s malim pauzama. Ipak, ne mislim da je to krvav rad, naprotiv, veoma je koristan i verujem kako svaki glumac bar jednom u životu treba da prođe ovakav tempo snimanja jer naučiš da se snalaziš u datom trenutku.

Story: Čemu se radujete u narednom periodu?

- Uveliko se govori o nastavku serijala Vojna akademija i veoma bih se obradovala kada bi se to desilo. Uporedo ću raditi na drugoj sezoni serije Kud puklo da puklo, a u pregovorima sam i za jedan film koji bih trebalo da snimam u Rijeci. Sve u svemu, radujem se narednom periodu i sigurno ću uspeti da se dokažem na svim poljima.

Razgovarao: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.