Tako male, a tako zahtevne!

Izvor: Mondo, 31.Mar.2015, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako male, a tako zahtevne!

Imaju ih mnoge devojke, mada su neke rekle ­- nikada više!

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Šiške mogu biti komplikovane za održavanje, ali ih je, ipak, skoro svaka devojka imala barem jednom. Evo kroz kakve "muke" zbog šiški prolazimo...

Kada hoće da te slušaju, onda tvoje šiške izgledaju baš lepo i seksi. Kad ti šiške stoje onako kako želiš, čini ti se da nema te stvari na svetu koja bi mogla da te iznervira.

Ali... kad šiške nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslušne, onda ti je baš sve bezveze...

Šiške su magnet za prljavštinu. Dok ti kosa izgleda potpuno OK tri dana nakon pranja, šiškemoraš da pereš otprilike svakih pet i po sati. Grrrrr!

Šampon za suvo pranje kose ti zato postaje najbolji prijatelj.

Peglanje kose za tebe više nije opcija, već obaveza. Tvoje šiške ne smeju da izađu napolje dok se ne sastanu sa presom ili peglom za kosu, osim ako ne želiš da se prolaznici na ulici razbeže.

Većini ljudi je jutarnji problem neprijatan zadah, ali ti imaš drugu brigu - ­ jutarnje ŠIŠKE, kojenikako ne izgledaju seksi kada tek ustaneš iz kreveta. Ništa od dobrog jutra...

Izluđuje te to što tvoje šiške u jednom trenutku izgledaju savršeno, a nekoliko minuta kasnije su masne i uvijene, bez pravog razloga.

"Meteorolozi za danas najavljuju kišu" ti nikada nije zvučalo strašnije nego kada imaš šiške. Baš, baš loše vesti jer već unapred znaš da će šiške na kiši voditi svoju politiku.

Jednako strašno je i kada duva vetar: devojke u spotovima i filmovima možda izgledaju glamurozno ili slatko kada im vetar mrsi kosu, ali one nemaju šiške. Ti se na sve moguće načine trudiš da ih zadržiš na mestu, ali to je gotovo nemoguća misija.

Već smo rekli da je šiške teško održavati. Osim što moraš baš često da ih pereš, svakih nekoliko dana moraš da ih skratiš. Problem je što nakon toga samo dva dana izgledaju savršeno, posle toga ti nekako uvek deluju ili previše kratke ili previše duge.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

U nekom trenutku "odlepiš" i uzimaš stvari, odnosno makaze, u svoje ruke! Međutim, ne sanjaj da ćeš ih iseći ravno - ­ ne bi bilo zanimljivo da ih barem malo slučajno ne isečeš krivo.

Tvoje šiške i ti imate vrlo komplikovanu vezu ­ - i volite se i mrzite. Kad su lepo nameštene, one su ti najbolji prijatelj, kad neće da slušaju - ­ neprijatelj koji ti zadaje neverovatne muke.

Kape i šeširi nisu za tebe, osim ako ne želiš da ti minut kasnije budu spljoštene uz čelo, masne i ružne. Jedini slučaj kada su ti kape i šeširi prijatelji je onda kada su šiške već grozne pa želiš da ih sakriješ na taj način.

Leto je nova noćna mora - ­ vruće je, znojiš se, šiške se uvijaju, uvijaju, uvijaju... Ni plaža nijemnogo bolja opcija jer ona seksi, neobavezna "beach" frizura jednostavno nije moguća kada imaš šiške. Šta je, tu je, zakačišeš ih šnalom.

Treninzi su teži nego ikada. Ovo su tvoje opcije: da ostaviš šiške puštene i gledaš kako se polako pretvaraju u mokru zavesu ili da ih zakačiš i rizikuješ da ličiš na Elvisa Prislija. Šta god da izabereš, nisi zadovoljna.

Sigurno ti je poznata i ona faza kada ti šiške postanu preduge, pa počinješ da viriš ispod njih i samoj sebi ličiš na pudlu. Kako bi ih sklonila sa očiju, nesvesno pokušavaš da ih oduvašispuštajući vazduh iz usta na gore, što ostalima izgleda urnebesno smešno.

Koliko god da ih pereš, sušiš, ispravljaš, štrickaš... postoje dani kada šta god da uradiš, nepomaže. One kao da nisu deo tebe i nije im dan.

Shvataš da održavanje šiški oduzima toliko vremena i tako je zahtevno, da se osećaš kao da radiš duplu smenu.

U nekom trenutku odlučuješ da završiš sa šiškama jednom zauvek! Neka rastu... ali, zabava tek počinje, a najuzbudljivije je kada dostignu onu dužinu da ti upadaju u oči.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.