TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma

Izvor: Story, 27.Nov.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma

Ove godine, TV5MONDE je po drugi put partner Festivala autorskog filma i na taj način uspostavlja kontakt sa publikom koja je ljubitelj filma, ali i frankofone kulture i francuskog jezika uopšte.

U okviru festivala organizuje Frankofone TV5MONDE susrete: poziva učenike i profesore da gledaju i diskutuju o filmu sa festivala na francuskom jeziku sa nekim od francuskih gostiju i na taj način ističe svoj edukativni karakter. Takođe, u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Francuske okuplja veliki broj frankofonih ambasada i drugih frankofonih profesionalaca iz kulture.

U utorak, 1. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u okviru Frankofonih TV5MONDE susreta 21. FAF-a, od 19:30h biće održana projekcija filma Aleksandra Sokurova Frankofonija. Sokurov oživljava priču o dvojici odvažnih ljudi koji rade zajedno kako bi sačuvali blago Luvra. On istražuje odnos između umetnosti i moći i pita se šta nam umetnost govori o nama samima, u samom srcu jednog od najrazornijih sukoba koje je svet ikada video.

TV5 MONDE je televizija dostupna u preko 250 domaćinstava u svetu, sa pluralističkim pogledom na aktuelnosti u svetu i veoma bogatim programom.

Veoma važan deo je filmski program - nedeljom se emituju klasici, prikazuju se i savremeni filmovi sa evropskih festivala, kao i ciklusi velikih francuskih autora.  Posebna pažnja se poklanja kvalitetnim dokumentarcima koji prikazuju diverzitet u svetu, govore o istoriji, portretima važnih ličnosti, raznim otkrićima.

Novina za ovu godinu je poseban fokus na francuski lifestyle: emisije o gastronomiji, modi, dizajnu, ali i promovisanju francuskog kulturnog nasleđa.

TV5MONDE prevazilazi televizijske okvire i ima značajan edukativan karakter uz metodu „Učiti i podučavati francuski uz TV5MONDE“. Uz bogat sadržaj na sajtu i emisije adaptirane za učenje jezika sa francuskim titlom, čini učenje francuskog jezika znatno zanimljivijim i dinamičnijim uz pregršt interaktivnog materijala.

U Srbiji je kanal prisutan preko 20 godina i nalazi se u ponudama svih značajnih operatera. Dugogodišnji je partner velikih domaćih festivala: Festa, Bemusa, Bitefa, Meseca frankofonije... Tokom godine sarađuje blisko sa Francuskim institutom i profesorima francuskog jezika.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Ove godine, TV5MONDE je po drugi put partner Festivala autorskog filma i na taj način uspostavlja kontakt sa publikom koja je ljubitelj filma, ali i frankofone kulture i francuskog jezika uopšte...U okviru festivala organizuje "Frankofone TV5MONDE susrete": poziva učenike i profesore da gledaju i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.