Švedski dizajneri obeležili 4.dan Nedelje mode

Izvor: Story, 27.Okt.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski dizajneri obeležili 4.dan Nedelje mode

Četvrti dan nedelje mode protekao je u znaku švedskih dizajnera, a beogradska publika imala je priliku da vidi kolekcije Hampusa Bergrena, Sonje Jocić i mnogih drugih.

Kolekcija Mine Pamkvist, promo: foto

Intimately Social je grafička kolekcija švedske dizajnerke Mine Pamkvist. Modeli su obeleženi crnim strelicama koje ciljaju na savršeno čvrsto i mlado telo, a komadi odeće grubo su sečeni.

Zanimljivo u ovoj kolekciji je to što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << šminka i frizura inspirisane paparaci slikama Britni Spirs, na kojima se slučajno vide umeci u kosi. Na taj način, dizajnerka želi da pruži podršku svim ženama na javnoj sceni koje su u centru pažnje i koje ljudi neprestano posmatraju.

Kolekcija Intimately Social, promo: foto

Kolekcija Hampusa Bergrena inspirisana je odećom mačevalaca i zaštitnom garderobom koju nose. Hampus kreira svojevrsan kolaž na telu i igra se sa otkrivanjem kože. Njegov cilj bio je da stvori komade koje će svako želeti dugo da zadrži jer je veoma bitno kreirati garderobu koja se lako uklapa sa postojećim stvarima.

Inače, Hampus Bergren je švedski dizajner koji je studirao na čuvenom Sent Martins koledžu gde je diplomirao. U februaru 2013 prikazao je svoju diplomsku kolekciju na Londonskoj nedelji mode. Tokom studiranja praksu je obavljao za čuvene modne kuće Lanvin, Balenciaga i Alexander McQueen.

Kolekcija Hampusa Bergrena, promo: foto

Dizajnerka Sonja Jocić prikazala je svoju kolekciju Lucidni san zajedno sa švedskim dizajnerima, budući da je studije dizajna završila upravo u Švedskoj. Ona je ispitivala granicu između sna i jave. Lucidni san ispituje razliku nosivog i eksperimentalnog, dvojnost funkcionalnog i nefunkcionalnog, crnog i belog. Dizajnerka je koristila netradicionalne materijale u funkcionalnom obliku odevnog predmeta i obratno, i igrala sa logičnim i nelogičnim kontrastnim oblicima.

Kolekcija Sonje Jocić, promo: foto

Takođe, Dejana Momčilović je prikazala deo svoje nove kolekcije, u okviru novog koncepta Beogradske nedelje mode - Fashion Gallery i to u galeriji Štab.

Kolekcija Dejane Momčilović, promo: foto

KLASA se takođe predstavila u okviru koncepta Fashion Gallery. Nova kolekcija ovog mladog, ali uveliko poznatog domaćeg brenda doslednih je formi i sa uočljivo brižljivim izborom materijala.

Kolekcija KLASE, promo: foto

Četvrtog dana Nedelje mode predstavila se i Ivana Murišić svojom kolekcijom, koja je takođe deo koncepta Fahion Gallery.

Kolekcija Ivane Murišić, promo: foto

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.