Svečana promocija knjige Šta bi dao da si na mom mjestu

Izvor: Story, 28.Nov.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana promocija knjige Šta bi dao da si na mom mjestu

Definitivna biografija najveće jugoslovenske grupe Bijelo dugme iz pera Dušana Vesića biće svečano predstavljena u sredu, 3. decembra u Velikoj sali SKC-a sa početkom od 18 sati.

foto: Promo

Uzbudljiv i emotivan dokument Šta bi dao da si na mom mjestu je priča o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.

O knjizi će na promociji govoriti glumac Sergej Trifunović, muzičar i tekstopisac >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Tonči Huljić, pisac Ivan Ivačković i autor Dušan Vesić.

Ova biografija, koja se čita kao najuzbudljiviji roman, ispunjena je ekskluzivnim fotografijama iz karijere i privatnog života članova grupe.

Jedan od vodećih rok novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok nego isaučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju– dostojna je teme kojom se bavi.

Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji.

Promociju će upotpuniti dečji hor Horislavci, Dragoljub Đuričić i bubnjari i Emil Arsov, a nakon zvaničnog dela promocije biće organizovan koktel.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.