Sutra počinje Festival uličnih svirača

Izvor: Story, 02.Sep.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje Festival uličnih svirača

Ovogodišnji jubilarni, 15. Festival uličnih svirača, počinje sutra, 3. septembra, u 20 časova i 30 minuta, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski sastavi.

foto: Promo

Prvi deo programa svečanog otvaranja biće povorka koja će proći Bulevarom Mihajla Pupina, dok će drugi deo biti veliki street musical clash koncert na Trgu slobode riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<
Festivalska povorku će predvoditi italijanski višečlani duvačko-bubnjarski marching sastav BadaBimBumBand i Haos žongleri, ekipa veštih novosadskih uličnih performera, kojima će se pridružiti ulični plesači, ali i svi Novosađani i njihovi gosti koji će za ovu priliku dobiti posebno osmišljene zvečke kako bi svi postali deo povorke.

Proslavljeni domaći bubnjar Dragoljub Đuričić,koji iz Beograda dovodi mlade bubnjare biće možda i najatraktivniji deo festivalske povorke.

Ova smotra ulične umetnosti će po 15. put okupiti najbolje umetnike iz države, regiona, Evrope i Sveta, koji će u Novi Sad doneti umetničke vizije i kulturu svojih podneblja, kako bi ih podelili sa posetiocima.

Najveće inostrane zvezde ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće američki majstori svinga –kalifornijski sastav Phat Cat Swinger koji u septembru prvi put dolaze u Srbiju raspoloženi da novosadskoj publici podare jedno nezaboravno plesno veče. Osim njih u Novi Sad iz Gabona dolazi Movaizhaleine, petočlana afrička hip hop atrakcija i još 150 učesnika, solista, sastava i trupa kojidolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Gabona, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Njihove tačke će biti izvedene naTrgu slobode i Bulevaru Mihajla Pupina, u Katoličkoj porti, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj Ulici, dvorištu Sokolskog doma, SKC Fabrici, Čaroliji Berberaj, Dunavskom parkui na krovu Tanurdžićeve palate u Novom Sadu!

Ulaz na Festival uličnih svirača je, u skladu sa prirodom njegovog programa, besplatan, a za posetioce su ove godine posebno osmišljeni i turistički paketi, kako bi osim na Festivalu mogli da uživaju i u drugim zanimljivostima i lepotama koje nudi Novi Sad, Fruška Gora, Petrovaradinska tvrđava, Dunav i Aqua park u Bačkom Petrovcu.

Ove godine, u Umetničkoj asocijaciji Inboxu Novom Sadu organizujemo 15. jubilarni Festivaluličnih svirača, pokušaćemo da ga učinimo boljim i lepšim nego ikada ranije i pozivamo vas da nam se pridružite u Novom Sadu od 3.septembra.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje 15. Festival uličnih svirača!

Izvor: Blic, 02.Sep.2015

Najatraktivniji festival ulične umetnosti u Srbiji biće održan od 3. do 5. septembra u Novom Sadu...Ovogodišnji jubilarni, 15. Festival uličnih svirača, počinje sutra, 3. septembra, u 20 časova i 30 minuta, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski...

Nastavak na Blic...

Danas počinje 15. Festival uličnih svirača

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2015, 11:26

Najatraktivniji festival ulične umetnosti u Srbiji, ovogodišnji jubilarni 15. Festival uličnih svirača u Novom Sadu, počinje danas, 3. septembra, u 20 časova i 30 minuta, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski sastavi...Prvi deo programa svečanog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.