Story vam poklanja ulaznice za predstavu Kazimir i Karolina!

Izvor: Story, 04.Mar.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Story vam poklanja ulaznice za predstavu Kazimir i Karolina!

Story svojim vernim čitaocima nudi mogućnost da osvoje ulaznice za predstavu Kazimir i Karolina koja će biti izvedena u četvrtak, 5. marta u 20h u Ateljeu 212.

Predstava Kazimir i Karolina, Edena fon Horvata, u režiji Snežane Trišić, svoju premijeru imala je 18. decembra 2014. godine. Ovaj pučki komad odigrava se na minhenskom tradicionalnom sajmu Oktoberfestu, u delu za zabavu, početkom 30-ih godina XX veka.

Kazimir i Karolina je jedan od najznačajnijih društveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << kritičkih pučkih komada iz prve polovine dvadesetog veka. Pozadina ove poznate priče o slomljenim srcima je Oktoberfest 1930. godine. U toku jedne noći, kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline, prelama se socijalno raslojavanje usled ekonomske krize, nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma. Njegova tema je inflacija duše u doba masovne nezaposlenosti. Karnevalska atmosfera vašara u oštroj je suprotnosti sa sumornom ljubavnom pričom između Kazimira i Karoline, koji uprkos svojoj ljubavi ne uspevaju da prevaziđu svoj ugroženi socijalni milje.

U predstavi igraju: Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić, Marinko Madžgalj, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Danilo Tirnanić, Vladimir Gurbaj, Irena Popović. Autor scenografije je Darko Nedeljković, kostimograf je Maja Mirković, a kompozitor Irena Popović.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla  redakcija@story.rs

Molimo vas da u mejlu navedete vaše ime, prezime, adresu, broj telefona i naziv predstave za koju se prijavljujete.

Dobitnici će biti obavešteni mejlom. 

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.