Stiv Kun u Pančevu

Izvor: Story, 23.Okt.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Kun u Pančevu

Na predstojećem Pančevačkom Jazz festivalu će, 7. novembra u 20:30h u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiti Stiv Kun sa svojim triom.

Stiv Kun, promo: foto

Na sedamnaestom po redu Džez festivalu u Pančevu, 7. novembra u 20:30h u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Stiv Kun sa svojim triom.

Reč je o vrhunskom pijanisti koji je u svoje delo utkao preko 50 godina iskustva na sceni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Njegova radna biografija svojevrstan je vodič kroz istoriju džeza, od zlatnog doba, pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, sve do danas.

Stiv Kun, promo: foto

Iste večeri, od 22 h, publici će se predstaviti Anat Koen, najbolja džez klarinetistkinja na svetu. Karte za ovo veče 17. Pančevačkog Jazz festivala su u prodaji po ceni od 300 dinara, na biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

Stiv Kun je muzičar istančanog stila, neprevaziđeni liričar, baper, autor i interpretator standarda. U 21. veku ostao je dosledan tradiciji i izrazu za koji se davno opredelio: prepoznajemo ga kao jednog od najistaknutijih predstavnika klavirskog džeza u popularnom trio formatu (klavir–bas–bubnjevi).

 

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.