Stefan Milenković: U epicentru porodičnog skandala

Izvor: Story, 22.Nov.2014, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan Milenković: U epicentru porodičnog skandala

Otac violiniste Stefana Milenkovića uhapšen i poslat na izdržavanje zatvorske kazne zbog optužbe za seksualno zlostavljanje maloletne učenice i uz doživotnu zabranu rada sa decom

Stefan Milenković, foto: Bojan Andrić, privatna arhiva

Kada se u intervjuu za magazin Story naš najpoznatiji violinista Stefan Milenković (37) osvrnuo na citat Marka Tvena: Stvari koje nas najčešće dovode u nevolju, nisu stvari koje ne znamo, nego one koje mislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << da znamo sigurno i koje nisu tačne, verovatno nije ni slutio da će ga životne okolnosti blisko povezati s tom mišlju. Protekle nedelje mediji sa Apenina objavili su vest da je njegov otac, poznati profesor violine Zoran Milenković (65) uhapšen i poslat na izdržavanje kazne. Vrhovni sud Italije potvrdio je raniju presudu donetu zbog seksualnog odnosa sa bivšom učenicom, koja je tada imala 13 godina. Takođe je napisano i da izrečena zatvorska kazna u dužini od tri godine nije konačna, jer se čekaju presude za još dve tužbe njegovih učenica koje ga takođe terete za seksualno zlostavljanje. Zbog ovih optužbi on je prvobitno osuđen na dve godine zatvora i doživotnu zabranu davanja časova deci još pre skoro tri godine pred sudom u Roveretu. Zlostavljanje za koje je vođen proces dogodilo se pre petnaest godina, a optužile su ga tri devojčice. Milenković je do kraja tvrdio da nije kriv, a grupa učenika do poslednjeg trenutka branila je svog profesora i davala mu podršku u hodniku ispred sudnice. Inače, on je deceniju i po bio učitelj i svom sinu Stefanu koji je stekao svetsku slavu, a na pitanje kako je bilo raditi sa ocem najstariji od sedmoro Zoraniove dece iz dva braka rekao je:

- Mislim da nije bilo lako, pogotovo za njega. Treba naći pravi balans između discipline i strogoće, a on je bio odličan u menadžmentu normalnog života i balansiranju svih drugih stvari. Ozbiljno sam shvatao violinu, taj trening je bio naporan, ali mi nije padao teško. Jednostavno sam srastao s tim, želeo sam da sviram dobro, a to je podrazumevalo vežbu. Kada sam dobio prvi aplauz, uvideo sam da mi ide, a posle toga sve je bilo lakše – otkrio je Stefan Storyju pre nekoliko godina. Priče o aferama sa učenicama dodatno su podgrejane i osvrtom na prošlost, jer je poznato da se Zoran od Stefanove majke Lidije s kojom je dobio i sina Filipa (34) razveo početkom novog milenijuma i iz Italije se sa svojom studentkinjom Marijom Karlom (34) vratio za Beograd. Oni su se kasnije venčali i dobili petoro dece: Teofila (14), Timosenu (11), Atanasiju (10) i trogodišnje blizance Petra Ilića i Ratka Vladislava.

- Nisam više bio s Lidijom. Krenuo sam u novi život od nule. I emotivne, i fizičke, i porodične. O tome sam obavestio porodicu i prijatelje, a Marija Karla, moja studentkinja, 31 godinu mlađa od mene, samo je zavapila: Molim te, povedi i mene. I ja sam to učinio. U pozadini naše odluke da zajedno pođemo u novi život nije se dogodio nikakav prethodni incident, sentimentalni ili grešni, pa se moralo... Naprotiv. To je u početku bila moja jednosmerna odluka da idem novim putem, a nju su roditelji ranije odbacili bez pravog objašnjenja! Ona je Italijanka. To je za mene sudbinski vezano. I moja prva supruga, Lidija, poreklom je Italijanka – ispričao je 2011. lisu Politika. Bilo kako bilo ovo je veoma težak period za porodicu Milenković koja se poslednjih godina nosi s veoma teškom situacijom koja ih je zadesila nakon što je prva optužba izrečena sa račun oča slavnog violiniste.

Piše: Moni Marković

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.