Stefan Milenković: S ocem nisam u kontaktu već petnaest godina

Izvor: Story, 19.Dec.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan Milenković: S ocem nisam u kontaktu već petnaest godina

Uoči velikog beogradskog koncerta, naš najuspešniji violinista Stefan Milenković otkriva svoje planove za drugi brak, kao i da je čitavu situaciju u kojoj se našao zbog skandala oko očevog hapšenja pokušao da pretvori u kreativnu energiju

Stefan Milenković, foto Luka Šarac

Nije slučajno što Stefan Milenković nosi prvo srpsko kraljevsko ime i što je violina prvi instrument u orkestru. Njegova vedrina i gospodsko ponašanje nisu nimalo poremećeni time što >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << se ove godine našao u vrtlogu drame ispletene oko suđenja njegovom ocu Zoranu zbog seksualnog uznemiravanja učenica muzike u Italiji. Nepoljuljan ružnim, on i u ovoj situaciji daje svoj maksimum u pripremama za veliki koncert u Beogradu. Maestro je uvek maestro.

Veliki ruski reditelj Nikita Mihalkov jednom je rekao: Gde nema problema, nema ni stvaranja. Stefan Milenković je, ovako uspravan u svojoj porodičnoj drami, živi dokaz Mihalkovljeve teorije:

- Svako životno iskustvo utiče na to kakvi smo, a pošto verujem da i sviram onako kakav jesam, prirodno je da to ima efekat i na profesiju. Ali, umetnici imaju i tu sposobnost da pretvore svako iskustvo, pa i ono najgore, u nešto kreativno i korisno za njihovu umetnost – kaže Stefan.

Intervju sa Stefanom Milenkovićem pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od 19. 12. 2014.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.