Šta nam se dešava dok kucamo SMS

Izvor: Mondo, 30.Jun.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nam se dešava dok kucamo SMS

Prosečna osoba u toku dana primi i pošalje oko 50 poruka. Evo šta se dešava u organizmu dok se dopisujete sa nekim, i šta možete da uradite da to sprečite.

Poruke su komunikaciju učinile bržom i dostupnijom nego ikada, ali ima tu i nekih "zamki". Recimo, dopisivanje tokom vožnje može biti opasnije nego ako vozite pod uticajem alkohola.

Opsesivno slanje poruka može pogoršati bol u zglobovima kod osoba koje sa tim imaju problema, a u težim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << može da dovede i do neuroloških oštećenja. Ako na to dodate i pogled "zalepljen" za ekran, "kuckanje" može da vam zagorča život.

Bez poruka se danas ne može, ali i ne morate da se odreknete ove civilizacijske tekovine, dovoljno je samo da malo promenite navike. Evo koji su najčešći problemi, ali i kako da ih predupredite:

Najnovije vesti, savete, preporuke i zanimljivosti u vezi sa zdravljem, čitajte i na našoj Facebook stranici MONDO Klinika.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.