Snežana Dakić: Ne želim da mi ćerka živi u lažima

Izvor: Story, 25.Apr.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Dakić: Ne želim da mi ćerka živi u lažima

Prvi put posle razvoda, voditeljka Snežana Dakić odlučila je da Uskrs ne slavi u Beogradu, već će sa naslednicom Laurom otputovati na planinu gde će uživati u snežnim čarolijama

Snežana Dakić, foto: Vladimir Šporčić

Autorka i voditeljka emisije Život u trendu, Snežana Dakić (45) do sada je sve praznike slavila u krugu porodice, ali kako je prošlog leta okončala devetogodišnju bračnu zajednicu sa Vladimirom Mikićem, ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Uskrs proslavlja samo u društvu mezimice Laure (8), što joj je dovoljan razlog za sreću. Snežana je rešila da sa njenom naslednicom otputuje na najpoznatiju srpsku planinu gde će mama i ćerka zajedno uživati u prazničnoj atmosferi i zimskim avanturama.

- Odlučile smo da ove godine Uskrs ne provodimo kod kuće, već da otputujemo na Kopaonik. Vreme je lepo, tamo još uvek ima dosta snega, pa ćemo moći još jednom ove sezone da uživamo u skijanju, snegu, suncu i svežem planinskom vazduhu čemu se obe neizmerno radujemo - kaže šarmantna voditeljka koja sa ćerkom Laurom uživa u prazničnim običajima.

- Nemamo neke posebne rituale za Uskrs, ali uvek zajedno ofarbamo jaja. Još kad je Lauru bila veoma mala počela sam da je uključujem u te aktivnosti, što se ispostavilo kao odlična stvar jer je veoma kreativna i maštovita, voli da crta i slika po jajima i zaista uživa u tome. Laura je sklona medijskom uticaju, pa je negde čula da se u četvrtak farbaju jaja, a ne u petak, i onda smo ove godine morale ranije da dekorišemo jaja. Insistiram na tome da učestvuje u raznim prazničnim ritualima, baš kao i što je bilo i kada smo dekorisale novogodišnju jelke. To su neki momenti koji su rezervisani samo za nas dve i neizmerno se radujemo praznicima i euforiji koja je vezana za te bitne datume – ističe voditeljka koja se trudi da svoju naslednicu izvede na pravi put i usadi joj prave vrednosti.

- Volela bih da bude pristojna devojčica. Uvek joj ukazujem da mora lepo da se ponaša, čak i kada joj nešto nije po volji. Jer samo tako će ljudi da je cene zbog njenih vrlina, umesto da lošim ponašanjem, ljutnjom ili drskošću kod nekog proizvede loš utisak. Učim je da bude zahvalna na svemu što joj je pruženo i dato, da ima razumevanja za druge ljude i tolerancije za sve vrste različitosti i slabosti – rekla je Snežana za Story i otkrila kako je njena naslednica podnela razvod roditelja.

- Ona je velika devojčica. Kada se tata odselio, sve joj je postalo jasno. Ono što je pitala, otvoreno sam joj objasnila, bez laži. Suština je u tome da dete ne potraži krivca u sebi, zato mu treba reći da se mama i tata jednostavno više ne vole kao muškarac i žena, i da su se zato razišli – iskrena je Snežana.

Piše: Milica Prelević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.