Siniša je tokom svog venčanja bio na skajpu

Izvor: 24sata, 21.Nov.2014, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša je tokom svog venčanja bio na skajpu

Šta je zajedničko Afrikancima i Srbima? Ljubav. A koliko je i da li je teško spojiti dve različite kulture, ispričao nam je Zaječarac Siniša Nikolić (29), suprug lepe Afrikanke Andželik (25).

LJUBAV - Siniša i Andželik koja od pre tri nedelje ponosno nosi prezime svog supruga žive u Pretoriji, a njihova ljubavna priča je sve samo ne obična.

Ljubav na prvi pogled dogodila im se u Škotskoj, tokom “Work and Travel” programa. Odmah potom otputovali su u >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << London, a zatim je usledilo upoznavanje sa porodicama, u Srbiji i Južnoj Africi i romantična prosidba na safari pikniku.

Neki bi komentarisali da je to možda i bilo brzo, ali to što su i dalje zajedno očigledno pokazuje da vreme, u ovom slučaju, nije bitan faktor.

O ovom nesvakidašnjem srpsko-afričkom paru pisali smo prošle godine kada su se takmičili za najlepši par Južnoafričke Republike. Nagrada koju nisu osvojili bila je venčanje, te su ga godinu dana kasnije sami organizovali.

- Venčali smo se 25. oktobra ovde u Pretoriji, a moja porodica, nažalost, nije mogla da prisustvuje, jer je u avgustu Južna Afrika promenila vizni režim i Srbi su morali lično da apliciraju u Atini. Rok je nažalost bio previše kratak. Ipak, moja draga me iznenadila skajpom uživo sa mojom porodicom u toku proslave venčanja - prepričava Siniša dirljive detalje sa neobične ceremonije.

A kako je ovo atipično venčanje zapravo izgledalo?

- Venčanje je bilo... klasično. Afrikanci imaju slične ceremonije kao mi, osim što ne igraju kolo. Ni ona ni ja nismo promenili veroispovest, a venčao nas je protestantski sveštenik. Medeni mesec smo proveli u Nejsni (Knysna) na južnoj obali, a dogodine ćemo doći u Srbiju da proslavimo sa Nikolićima kako treba i dolikuje - dodaje novopečeni suprug.

Kroz osmeh dodaje da “male Srbikanere planiraju za godinu, najviše dve”.

Inače, u početku nije bilo lako navići se na život u drugom delu planete. I Siniša i Endži pokušavali su da usklade svoje potrebe tragajući i za boljim poslovima.

Da se upornost isplati, dokaz je i to što su oboje ubrzo pronašli baš one poslove koje vole.

- Endži je instruktorka plesa, a ja sam menadžer francuskog restorana u elitnom naselju Waterkloof. Slažemo se kao i svaki drugi par... nekad dobro, a nekad još bolje. Afrikanci su slični starijim Nemcima - nešto konzervativniji i vredniji od nas Srba, ali razlike nisu zaista velike... Pogotovo kada je ljubav faktor. Često izlazimo, plešemo, posećujemo interesantne restorane i sve više učestvujemo u dobrotvornim aktivnostima - zaključuje Siniša.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.