Savršena šminka

Izvor: Story, 04.Okt.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršena šminka

Postoje mnoge nedoumice oko toga kako se treba našminkani, a mnoge pripadnice lepšeg pola ne znaju kako pravilno da nanesu senku, naš ugledni beauty ekspert, savetuje čitateljke kako da naglase svoje oči u odnosnu na njihovu boju

foto: shutterstock

Uz nekoliko vrlo jednostavnih saveta možete naglasiti vašu boju ošiju i učiniti da one zasijaju na jedinstven način. Dužica, šarenica ili iris je kod svake osobe drugačija poput otisaka prstiju i bez obzira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << li su oči plave, zelene ili smeđe svaka se dužica sastoji od više kombinacija boja koje su vrlo često kontrasne. Tako, plavo oko može imati nijanse sive, smeđe i žute, zeleno nijanse zlatne i bakarne a smeđe nijanse zelene...

Upravo  je u tome trik naglašavanja boje očiju - da nijansama vidljivim u samoj dužici učinite da vaše oko zasvetli.

Piše: Dragan Vurdelja, Make-up artist

PLAVE OČI

Da biste naglasili plavo oko za dan koristite bež tonove i to bež zlatne i bež roze. Za veče se odlučite za tamnosive i tamnoplave nijanse.

ZELENE OČI

Kako biste naglasili zelene oči, za dan izaberite bakarne tonove a za veče se odvažite koristeći sve nijanse ljubičaste.

SMEĐE OČI

Za naglašavanje smeđih očiju za dan izaberite zelene ili sivkasto smeđe tonove a za noć metalno sive i teget nijanse.

CRNE OČI

Za naglašavanje crnih očiju za dan  izaberite  sivo smeđe nijanse a za noć šljiva ljubičaste i čokoladno smeđe.

Priredila: Ksenija Konić

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.