Reuters: Opada poverenje publike u društvene mreže kao izvore vesti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Jun.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reuters: Opada poverenje publike u društvene mreže kao izvore vesti

Čitaoci postaju sve oprezniji sa informacijama koje se plasiraju na društvenim kanalima i češće proveravaju činjenice, pokazala je nova Reuters-ova studija

Kada se pojavi nova vest, 74 posto osoba okreće se medijskim brendovima u koje imaju poverenje kako bi proverili informaciju, a 54 posto medijskih konzumenata obično proveri informaciju na nekoliko izvora, rezultati su Reuters-ove studije Tomorrow’s news koja je uključila više od 1.700 ispitanika.

Studija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << pokazala i da je samo 10 posto korisnika interneta koji veruju da će socijalne platforme biti njihov primarni izvor vesti u budućnosti.

Smanjilo se i poverenje u vesti koje dele prijatelji na društvenim medijima, te je samo 28 posto ispitanika koji su izjavili da veruju takvim vestima, za razliku od njih 32 posto prošle godine.

Čitaoci su, takođe, naklonjeniji proizvodima koji se reklamiraju na stranicama koje smatraju izvorima verodostojnih vesti, pokazalo je istraživanje.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.