Recept za vaš omiljeni koktel...na štapiću!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za vaš omiljeni koktel...na štapiću!

Svi uživamo da pijemo Mohito tokom vrelih dana i noći. A ovakav će vam se još više dopasti!

Foto: Instagram.com/mojito

Tokom leta jedan od najtraženijih koktela je sigurno Mohito. Sa mnogo nane i limete i leda, predstavlja najbolje osveženje.

Dok ga svi služe u čašama, vi možete malo da se potrudite i poslužite ga na i neobičan način- na štapiću!

Recept:

100 grama smeđeg šećera

120 ml vode

180 ml >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << soka od limete

listići od nane

beli rum preporuka je 6 kašika, ali vi možete dodati više ili manje

170 grama borovnica

plastični kalup za sladoled

štapići

U šerpicu stavite šećer, vodu i nanu, pa zagrejte dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Potom ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada se ohladi, izvadite listiće mente i smesu stavite u veliku činiju. Dodajte sok od limete i rum i mešajte dok se sve dobro ne poveže. Ulijte koktel u 3/4 kalupa za sladoled, a onda ubacite u svaki po malo porovnica i listiće sveže nane. Stavite u zamrzivač na dva sata, pa izvadite i stavite štapiće, pa ga ponovo vratite da se lepo zamrzne.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.