Priključite se kampanji za borbu protiv nasilja

Izvor: Story, 25.Nov.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priključite se kampanji za borbu protiv nasilja

Danas je svetski dan borbe protiv nasilja...

Foto: Promo

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji Sestre to rade najbolje 5 i ovaj put donosi vam teme aktuelne. Imaćemo prilike da čujemo i upoznamo se sa početkom kampanje Zaustavite nasilje. Sa reči - u akciju!, koju pokreće Autonomni ženski centar.

U prošloj godini policiji je stiglo oko 6000 prijava nasilja u porodici, od čega je 3642 policija prosledila tužilaštvu. Osudjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << je 1712, od čega samo 634 zatvorskom kaznom (ostalo su uslovne i novčane kazne). U istom periodu je nasilnicima izrečeno samo 70 mera iseljenja, a kuće je moralo da napusti 1250 žena i dece.

Ovaj put akcijom Sestre to rade najbolje  želimo da vas pozovemo i konkretno sakupljamo novac za Fond za pomoć ženama žrtvama nasilja. Sav novac koji se sakupi biće predat Autonomnom  ženskom centru.

Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

Naša gošća ove večeri je Bobana Macanović, Autonomni ženski centar

Ove Sestre to rade najbolje se dešavaju 25. novembra kada je sam početak kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, gde i ove godine ponosno stojimo sa svojim prijateljicama i poručujemo:

SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.