Pridružite se akciji Čuti i razumeti 2014

Izvor: Story, 22.Sep.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pridružite se akciji Čuti i razumeti 2014

Poslednje nedelje septembra obeležiće se druženje za decu sa oštećenim sluhom.

Druženje povodom akcije Čuti i razumeti, Foto: Promo

Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra, kompanija Audiovox u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd i kulturnom organizacijom Mikser u petak, 26. septembra, priprema program i druženje sa poznatim ličnostima za decu sa oštećenim sluhom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u okviru tradicionalne akcije Čuti i razumeti. 

Pre dve godine je prvi put pokrenuta akcija pod nazivom Čuti i razumeti i realizovana je sa velikim uspehom. Do sada su manifestaciju Čuti i razumeti, pored stručnjaka iz ove oblasti (ORL specijalisti, profesori sa FASPER-a), podržali i Ivan Ivanović, Vlado Georgiev, Inspektor Blaža, odbojkašice Maja Ognjenović i Maja Simanić, voditeljka Tanja Peternek Aleksić i pevač Željko Vasić, koji su svojim prisustvom i javnim uticajem želeli da skrenu pažnju na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme sa željom da se kao ravnopravni članovi integrišu u naše društvo.

Ovogodišnju akciju će podržati naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić, Prljavi inspektor Blaža, Rambo Amadeus, koji će izvesti nekoliko pesama za vreme trajanja akcije, i mnogi drugi.

Manifestacija će se održati u prostoru Mikser House-a u Beogradu (Karađorđeva 46) u petak 26. septembra, u periodu od 12:30 do 14:30 časova. Ove godine akcenat je na predstavljanju mladih uspešnih ljudi koji su i pored dijagnostikovanog oštećenja sluha u ranoj mladosti uspeli da ostvare značajan uspeh tako što su stekli visoko obrazovanje, ostvarili značajne sportske rezultate, formirali porodice. Među njima su i diplomirani arhitekta, ekonomista, stomatolog, mašinski inženjer, pravnik, filolog, asistent na fakultetu, manekeni, prvak u tekvondu i mnogi drugi. Tokom dva sata druženja, roditelji i deca sa oštećenim sluhom će moći da porazgovaraju sa ovim mladim uspešnim ljudima i razmene iskustva koja će pomoći uzajamnom razumevanju i podršci.

Osnovna ideja pokretanja akcije Čuti i razumeti je skretanje pažnje javnosti na decu sa oštećenim sluhom i podrška da mogu normalno kao i sva druga deca da se integrišu u naše društvo.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.