Pribor za brzo i efikasno čišćenje kuće: Pena za brijanje, aluminijumska folija, limun i gumene rukavice...

Izvor: 24sata, 26.Avg.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pribor za brzo i efikasno čišćenje kuće: Pena za brijanje, aluminijumska folija, limun i gumene rukavice...

Nije neobično što prašnjavi lusteri i masne vatrostalne činije sa zapečenim naslagama hrane ostaju poslednji na redu...

Svaka domaćica zna da za ove zadatke obično mora da ostavi mnogo vremena, ali postoje načini da se ipak obave malo brže.

Kako da se sa lakoćom izborite i sa dlakama vašeg kućnog ljubimca na nameštaju, kao i sa iznenadnim flekama koje morate brzo da uklonite...

Brzinsko skidanje fleka:

Aluminijumska folija >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << za čišćenje vatrostalnih posuda:

Na prelepim vatrostalnim posudama tokom pečenja jela se uhvate jake naslage. Ukoliko nemate pri ruci specijalan sunđer za ribanje vatrostalnog stakla, poslužite se onim što sigurno imate u kuhinji - aluminijumskom folijom. Zgužvajte jedan komad u lopticu, uz pomoć deterdženta za sudove i vode napravite sapunicu, pa oribajte sud - ići će sasvim lako!

Limun za čišćenje daske za sečenje:

Limunov sok je magičan kada treba očistiti daske za sečenje od drvete ili plastike. Isecite limun na pola, iscedite sok na zaprljanu površinu, istrljajte i ostavite da stoji 20 minuta pre ispiranja. Nakon ovog rituala, daska će biti čista i spremna za nove kulinarske izazove.

Gumene rukavice za skupljenje životinjskih dlaka:

Kada naiđe period linjanja, nećete biti srećni kada videte svuda po kući dlake vašeg slatkog ljubimca. Umesto što ćete se nervirati što niste uspeli da usisate sve dlake, predstavljamo vam jednostavno i brzo rešenje. Navucite gumene rukavice i rukom pređite preko površine. Sve dlake će ostati na rukavici, a vi ćete ovaj problem rešiti za tili čas.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.