Preminuo legendarni rok pevač Džo Koker (VIDEO)

Izvor: Story, 22.Dec.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni rok pevač Džo Koker (VIDEO)

Džon Robert Koker, pevač i tekstopisac iz Šefilda, u karijeri dugoj više od 40 godina iznedrio je mnoge hitove...

Foto: Youtube screenshot

Među poznatim hitovima Džona Kokera posebno se izdvajaju You Are So Beautiful i Up Where We Belong,  tema iz filma Oficir i džentlmen,  kao i interpretacija pesme Bitlsa With A Little Help From My Friends.

Kokerov agent Beri Maršal je naveo da je pevač preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << usled bolesti, ali nije precizirao koje. Jorkšir post navodi da je pevač, koji je već duže vreme stanovnik SAD, preminuo od posledica raka pluća u svojoj kući u Koloradu.

U sam vrh muzičke scene vinuo se 60. godina prošlog veka, a ostaće upamćen po dubokom, hrapavom glasu i specifičnim pokretima na sceni, posebno desnom rukom. Maršal je istakao da je Džo Koker bio jednostavno jedinstven i da će biti nemoguće ispuniti prazninu koju je ostavio u našim srcima, preneo je BBC.

- On je, bez ikakve sumnje, najveći rok soul glas iz Britanije, i ostao je isti ceo život. Izuzetno talentovan, prava zvezda, ljubazan, i skroman čovek, koji je voleo da nastupa - kazao je Maršal i naglasio da ga svi oni koji su ga slušali uživo, nikada neće zaboraviti.



Izvor: Tanjug

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.