Premijera predstave Kabare Nušić u Narodnom pozorištu

Izvor: Story, 20.Okt.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave Kabare Nušić u Narodnom pozorištu

Beogradska premijera predstave Kabare Nušić, u izvođenju ansambla Pozorišta Timočke krajine Zoran Radmilović biće izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Predstava Kabare Nušić, Foto: Promo

Publika će imati priliku da uživa u ovoj predstavi u sredu 22. oktobra od 20.30 časova na Sceni Raša Plaović, u okviru revije Nušiću u čast.

Kabare Nušić predstavlja kolaž najpoznatijih komada Branislava NušićaGospođa >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ministarka, Sumnjivo lice, Narodni poslanik, Put oko sveta, Pokojnik, Ožalošćena porodica, DR, kao i delo Autobiografija u adapitaciji Dimitrija Kokanova i Jovane Tomić.

Prema rečima Tomićeve, koja je i reditelj predstave premijerno izvedene 27. maja ove godine, tematska celina koja ujedinjuje i povezuje scene ovih komada je tretman odnosa Srbije i inostranstva, odnosno, potrebe građana Srbije da emigriraju van granica države, kao i odnos prema strancima u Srbiji.

Komad daje uspon i pad prosečne porodice koja se otisnula u političke vode, a komedija je samo formalno određenje ove predstave jer su scene oblikovane u vidu skeča - dodala je ona.

U podeli su Vujadin Milošević, Dara Rančić, Jelena Rajić, Marina Lazarević, Miloš Đuričić, Vladimir Milošević, Marko Pavlović i Predrag Grbić.

Scenografiju je uradio Mirko Stokić, kostime Marina Pavlović, scenski pokret Bojana Mišić, a muziku je komponovala Irena Popović.

U okviru revije predstava Nušiću u čast, koja se održava u Narodnom pozorištu u Beogradu od 5. oktobra do 3. novembra, biće odigrano više predstava, nastalih po njegovim delima, sa repertoara Nacionalnog teatra i pozorišta iz Zrenjanina, Šapca, Novog Sada, Sombora, Kruševca, Zaječara i Subotice.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.