Premijera gostujuće predstave Ubi me kurje oko 28. novembra

Izvor: Story, 26.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera gostujuće predstave Ubi me kurje oko 28. novembra

Predstava Ubi me kurje oko, po tekstu Vesne Stanković i Zorana Mijaljevića, u produkciji Pozorišne trupe BalkanArt, biće praizvedena u subotu 28. novembra (20,30) na Sceni Raša Plaović

foto: Promo

Za ovu priču o malom čoveku u Velikom ratu, urađenoj u žanru ratne komedije, gde se smeh brzo smenjuje suzama, Stankovićeva potpisuje i režiju i tumači jednu od uloga (Mila).

U podeli su i Srđan Ivanović (Anđelko) i glumac Narodnog pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u Beogradu Andreja Maričić (Kosta). Kompozitor je Branislav Pipović, kostime je kreirala Ružica Ristić, dok je za realizaciju scenografiije bila zadužena SZR Radionica.

Komad će biti izveden u okviru obeležavanja 100 godina od prelaska preko Albanije, odnosno u znak sećanja na 28. novembar 1915. godine kada je održana sednica Vrhovne vojne komande, na kojoj je odlučeno da se srpska vojska povuče u Grčku.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Na „Svurfu" 15 predstava u Teatru 78

Izvor: Studio B, 27.Nov.2015, 10:50

Na sceni Teatra 78 u subotu, 28. novembra, od 11 do 19.30 časova održaće se pozorišni maraton u okviru Savskovenačkog urban festa (Svurf 2015)...Biće odigrano 15 predstava, po sedam iz osnovnih i srednjih škola i jedna koprodukcija Male škole glume (MAŠKG), iz Beograda i dečje dramske grupe...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.