Prečica do vitke linije: Ovako izgleda trening Rade Manojlović!

Izvor: Story, 28.Feb.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prečica do vitke linije: Ovako izgleda trening Rade Manojlović!

Kako se bliži proleće, tako se uvećava i želja mnogih da svoje telo oslobode viška kilograma i izgledaju što atraktivnije. Naš stručni saradnik opisuje postupak vežbanja koji će nam na najlakši način pomoći da dođemo do cilja

Rada Manojlović i Dušan Perović, foto: Luka Šarac

Piše: Dušan Perović, lični trener

Početak godine je vreme kada mnogi od nas sebi najčešće postavljaju raznorazne ciljeve. Nakon perioda praznovanja, ideja o korigovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << linije nije samo cilj nego i nužna potreba s obzirom na to da smo manje radili, a više se opuštali i nabacili koji kilogram viška.

Baš iz tog razloga, u februaru teretane i sportski centri postaju sve posećeniji jer mnogi žele da se postepeno pripreme za predstojeću letnju sezonu. Evo nekoliko saveta koje bi trebalo da primeniti ukoliko želite da postignete kvalitetne i brze rezultate.

NAJBOLJI NAČIN ZA REAKTIVACIJU

S obzirom na to da ste se odmarali tokom praznika, ne smete dozvoliti da taj period traje predugo i bitno je da se što pre se aktivirate, koliko već sutra. Naravno, u trening se ulazi postepeno, laganim kružnim vežbama koje će pokrenuti sve grupe mišića. Zatim iz ishrane polako treba eliminisati testenine, paste, šećere svih oblika i junk food. Potrudite se da napravite neki ustaljeni ritam, na primer da na trening odlazite tri do četiri puta nedeljno ili svaki drugi dan u proseku.

KARDIOPROGRAM ILI VEŽBE?

Kardioaktivnost uvek je poželjna, ali uvreženo je mišljenje da se treba držati samo nje i tako doći do rezultata, što nije tačno. Naprotiv, morate da vežbate i kroz trenažni proces aktivirate svoje mišiće zato što su oni osnova vitke figure. Samo ako na taj način aktivirate mišiće, možete kvalitetno da oblikujete telo onako kako vi to želite. Funkcionalni treninzi veoma su efektan vid relaksacije koji preporučujem svima. Idealna je kombinacija vežbanja i kardioaktivnosti.

Pevačica Radmila Manojlović već je uveliko počela sa vežbanjem i rešila je da letnju sezonu dočeka u punoj formi.

Izdržaj na laktovima je veoma efektna vežba za centralni deo tela, trbušnjake i donja leđa. Lezite na stomak, oslonite se na laktove i vrhove prstiju, zatim izdignite telo tako da bude paralelno sa podom. Zadržite se u tom položaju 30, 45 ili 60 sekundi, u zavisnosti od toga koliko ko može, pa sve to ponovite 4-5 puta.

Izdržaj sa ubacivanjem kolena takođe aktivira centralni deo tela. Dok su vam stopala na zemlji, ispravite telo i oslonite se rukama na klupu, zatim naizmenično ubacujte jedno pa drugo koleno unutra. Uradite po 10-15 ponavljanja svakim kolenom, a vežbu radite u četiri do pet serija.

Polučučanj u svim varijacijama predstavlja odličnu vežbu za noge i zadnjicu. Raširite noge tako da vam položaj stopala bude širi od širine kukova, a stopala okrenite na spoljnu stranu. Iz tog položaja spuštajte karlicu u sedeći položaj, zatim je podignite gore i stegnite mišiće nogu, kao i gluteusa. Vežbu izvodite u 12-15 ponavljanja i 4-5 serija.

Improvizovana propadanja - vežba namenjena za gornji deo tela. Stopala su na zemlji, noge su savijene u kolenima i leđima ste okrenuti klupi. Oslonite se na klupu rukama i iz tog položaja spuštajte karlicu uz klupu nadole savijajući ruke dok vam lakat ne dođe u položaj pravog ugla, a zatim se podignite u prvobitni položaj. Vežbu radite 10-12 puta u 4-5 serija.

Sklekovi na zidu aktiviraju celo telo. Iz stojećeg položaja stopala su malo dalje od zida, a šakama se oslonite na zid u visini ramena i ispružite ruke. Savijajući ruke u laktovima primičite se zidu, a zatim se odgurnite od zida. Ako želite, u isto vreme dok se primičete zidu, kolena možete naizmenično da ubacujete unutra. Vežbu izvodite u 12-15 ponavljanja i 4-5 serija.

Izvor: Story

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.