Požuteli su vam nokti? Evo zašto!

Izvor: Mondo, 24.Apr.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požuteli su vam nokti? Evo zašto!

Ako vam nokti često požute, evo koji su mogući razlozi za to i kako da rešite problem.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Opsednuti ste tamnim lakovima za nokte

Tamni lakovi za nokte, poput crnih i crvenih, imaju jake pigmente koje nokat apsorbuje. Srećom, to nije trajno, ali da biste sprečili da vam nokti požute zbog tamnog laka, ispod njega namažite providni lak za nokte.

Takođe, preporučljivo je da svakih nekoliko dana pustite nokte >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da "dišu" bez laka.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Pušač ste

Požuteli nokti najčešće se mogu videti kod pušača jer dolaze u kontakt sa duvanom. Međutim, notki mogu da požute i usled nedostatka vitamina B12 i cinka.

Nasledno je

Sindrom žutih noktiju je veoma redak, ali je nasledan. "Počinje u srednjem dobu, a osobe koje imaju taj sindrom imaju žute nokte na rukama i na nogama, otiču im noge, a često imaju i poteškoća sa disanjem", kaže dermatolog Šerin Idris.

Ako vam nokti, iz bilo kog razloga žute, dermatolog savetuje da se te žute boje rešite tako što ćete ih jednom nedeljno očistiti četkicom i pastom za zube.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.