Izvor: Story, 26.Maj.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanistkinja Nataša Veljković na Kolarcu

Poznata pijanistkinja nastupiće 4.juna u Kolarčevoj zadužbini kao solista na koncertu Simfonijskog orkestra RTS, pod upravom dirigenta Ronalda Colmana.

Nataša Veljković sviraće Koncert br.4 Ludviga Van Betovena. Na koncertu će biti izvedeno i ostvarenje Medial 623 beogradskog kompozitora Vladimira Tošića, kao i Simfonija Jozefa Hajdna poznata pod imenom Iznenađenje.

Pijanistkinja Nataša Veljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << poznata je beogradskoj publici još od ranije. Ona je ugledni profesor klavira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, član je uglednih takmičenja i festivala u Evropi i šire.

Robert Colman, poznati belgijski dirigent značajne međunarodne karijere, takođe je čest godt kulturnih dešavanja u Beogradu. Predaje na Visokoj muzičkoj školi u Pitsburgu, a od 2011. stalni je gost dirigent Češke RTV. Nastupao je sa mnogim okestrima širom sveta, radio muziku za mnoge filmove i opere.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.