Petrijin venac kao monodrama na sceni Omladinskog pozorišta DADOV

Izvor: Story, 23.Nov.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrijin venac kao monodrama na sceni Omladinskog pozorišta DADOV

Monodrama Bog da prosti Anite Stojadinović urađena po motivima romana Dragoslava Mihailovića Petrijin venac prvi put za beogradsku publiku biće izvedena večeras od 20 časova u Omladinskom pozorištu DADOV.

foto: promo

Bog da prosti predstavlja master rad mlade beogradske glumice Anite Stojadinović. Beogradska publika Anitu je imala prilike da vidi u predstavi Kad su cvetale tikve Beogradskog dramskog pozorišta. S toga i nije čudno što je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << roman Dragoslava Mihajlovića Petrijin venac poslužio kao tekstualni predložak za master rad ove mlade glumice.

- Susret sa Dragoslavom je bio nestvaran. On mi je odao najvece priznanje rekavši da sam ja baš neka prava Petrija i nadovezao se sledecim recima: Mi smo uzivali, a neki su i plakali - o svom susretu sa velikim piscem rekla je Anita.

Monodrama Bog da prosti izvedena za kratak period na čak dva, na festivalu Skomrahi u Skoplju i Danima malih stvari na Trebinju.

- Ovo nije prva monodrama koja se našla na sceni pozorišta DADOV. Početkom ovog meseca na sceni DADOV-a  izvedena je Gogoljeva monodrama Dnevnik jednog ludaka u izvođenju odličnog mladog glumca Dušana Matejića. Pokušavamo da istrajemo u svojoj misiji, a to je promocija mladih taletovanih umetnika. Tako će već 26. novembra nastupiti glumac Stevan Šerbedžija koji će izvesti monodramu Suvišan čovek rađenu po romanu Dostojevskog Zapisi iz podzemlja - rekao je Vladan Đurković, umetnički direktor pozorišta.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.