Pet biljaka koje prirodno izbeljuju zube i štite desni

Izvor: Story, 31.Mar.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet biljaka koje prirodno izbeljuju zube i štite desni

Žutilo i mrlje na zubima uzrokovani su prehranom, pićem i lošim navikama, a kako biste ih uklonili, ne morate da kupujete skupe paste za zube, već zaveznika potražite u prirodi.

Foto: Profimedia

Donosimo vam pet jestivih biljaka koje mogu izbeliti zube!

Lovorov list

Lovor deluje antibakterijski i osvežava dah, ali može da ukloni žute mrlje sa zuba uzrokovane hranom i pićem. Sveži list lovora stavite u zdelicu i dodajte malo soka >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << citrusa (narandže ili limete) ili, ako je organski plod komadić kore citrusa. Dobro zgnečite sastojke sve dok se ne povežu. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Jagode

Kiseline iz jagoda mogu ukloniti žute mrlje na zubima. U posudi zgnječite jagode i smesu nanesite na četkicu za zube. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Ulje kokosa

Takozvani oil pulling je drevna ajurvedska tehnika održavanja higijene usne duplje. Osim što čisti zube, ulje sprečava stvaranje bakterija koje uništavaju zube i desni. Grgorite kašičicu ulja oko petnaest minuta i ispljunite, a nakon toga zube operite na uobičajen način.

Kurkuma

Ovaj indijski začin idealan je za uklanjanje mrlja sa zuba, ali i za ubijanje bakterija. U kašičicu kurkume u prahu dodajte par kapi mlake vode i izmeštajte dok ne dobijete pastu. Mešavinom iščetkajte zube i dobro ih isprerite ili operite na uobičajen način. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Koren sladića

Ova čarobna biljka ubija gljivice, bakterije, smanjuje upalu grla, ali i čisti zube. Žvaćite komad korena ili njime dobro istrljajte zube. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.