Ovo još niste čuli o Zgodnoj ženi!

Izvor: Story, 17.Okt.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo još niste čuli o Zgodnoj ženi!

Priča o modernoj pepeljuzi zbog koje smo zavoleli Džuliju Roberts, godinama kasnije još uvek je mnogima jedan od omiljenih filmova. Ali šta to niste znali o ovom blokbasteru?

Zgodna žena, foto: Profimedia

1. Film je trebalo da se zove 3.000 dolara, ali je na publiku taj naziv ostavio loš utisak. Posle testiranja publike, rezultati su pokazali da su ljudi pomislili da se radi o prostitutki na Mesecu.

2. Meg Rajan je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << da glumi Vivijan ali je ona odbila ulogu. U stvari, mnoge glumice su razmatrane pre Džulije Roberts, uključujući i Melani Grifit, Šeron Stoun, Mišel Fajfer...

3. Sledeći put kada budete gledali film obratite pažnju na Vivijan.Ona nikada ne sedi na stolici. Njoj je udobnije na podu, a to su producenti smislili da bi bolje dočarali njenu profesiju, verovatno misleći da prostitutke ne koriste nameštaj.

4. Da li ste znali da je Zgodna žena Diznijev film?

5. Reditelj Geri Maršal je i svojoj ćerki dao ulogu u filmu. Ona glumi recepcionarku u hotelu.

6. Sve scene iz Rodeo Drajva u Beverli Hilsu su snimane nedeljom, jer grad ima stroga pravila za snimanje u toj ulici.

7. Džulija Roberts je imala samo 22 godine kada je film realizovan 1990. godine. Tog meseca je Džulija raskinula sa dečkom Dilanom Mekdermotom i počela da izlazi sa glumcem Kiferom Saterlendom.

8. Prvobitni plan je bio da se scene iz opere snimaju u San Francisku, međutim poremetio ih je zemljotres, pa su scene snimljene u istorijskom muzeju USC.

9. Ovo je prvi film u kojem je glumio Henk Azarija. Glumio je detektiva, a sada je poznat po ulozi Dejvida u seriji Prijatelji i po mnogim glasovima koje je pozajmio za seriju Simpsonovi.

10. Postoje i greške u filmu Prvog jutra koje je provela zajedno sa Edvardom, Vivijan za doručak jede kroasan, a već u narednoj palačinke.

11. Džulija se za ulogu Vivijan pripremala dve sedmice u klinici u Holivudu.

12. Prvobitna zamisao filma je bila da Vivijan bude zavisnica od narkotika. Takođe, na kraju filma je trebalo da pronađe Kid koja se predozirala lekovima dok je Vivijan bila sa Edvardom.

13. Ričard Gir u filmu zaista svira klavir i to numeru koju je sam komponovao.

14. Tokom snimanja scena seksa Džulija je bila toliko nervozna da joj je iskočila vena na čelu. Tada je Geri Maršal ušao u krevet i zajedno sa Ričardom Girom masirao Džuliji venu dok nije nestala.

15. Dok je Džulija snimala scenu u kojoj govori kako bi želela da postane princeza, još uvek nije bio osmišljen kraj filma.

Izvor: Blic

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.