Ovim sredstvima nemojte nikako da čistite kuću!

Izvor: 24sata, 21.Sep.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovim sredstvima nemojte nikako da čistite kuću!

Mnogi savetuju da umesto hemikalija koristite prirodnija sredstva za čišćenje. Ipak, iako mogu da budu efikasna, ova sredstva takođe mogu da oštete površine i upropaste vam nameštaj i podove. Pogledajte čime ne bi trebalo da čistite osim ako ne želite da pravite sebi dodatni trošak i kupujete nov nameštaj.

1) SIRĆE

Ako sirćetom čistite drvene podove, kamene pločice ili kuhinjske radne ploče od granita, oštetićete završni premaz, pa će ove površine >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << izgledati bledo i pohabano.

2) SAPUN/DETERDŽENT

Sapuni i deterdženti mogu da oštete tepihe i kožu, a mogu da ostave za sobom i bele fleke.

3) IZBELJIVAČ

Hlor u izbeljivaču je dovoljno agresivan za čišćenje kupatila, ali može izuzetno da ošteti elemente od nerđajućeg čelika i posuđe. Takođe pazite: ako pomešate izbeljivač sa drugim sredstvima za čišćenje, možete da stvorite otrovna isparenja!

4) AMONIJAK

Amonijak je dovoljno jak da ukloni i najtvrdokornije fleke, ali može i jako da ošteti površine, kao i da ukloni boju sa mebla.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.