Ovaj začin jedete svaki dan, a vrlo je moguće da vas baš on GOJI

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj začin jedete svaki dan, a vrlo je moguće da vas baš on GOJI

Uz mnogima omiljeni šećer, so je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i ukusnijim.

Svi znaju kako povećani dnevni unos šećera može dovesti do debljanja, no ima li i so isti efekat?

So je začin koji se koristi u gotovo svim jelima. Iako sama po sebi nema visoku kalorijsku vrijednost, so značajno deluje na naše telo, počevši od samog ukusa pa sve do probave.

So ne može direktno uticati na gojenje, no problem je >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << u tome što hrana koja sadrži najviše soli je ujedno i najnezdravija.

Reč je o hamburgerima, umacima, prženoj hrani, instant supama i mnogim drugim jelima koja su nepcima vrlo primamljiva, a u sebi skrivaju velike količine soli, a samim time i šećera i masnoća.

Isto tako, so zadržava vodu u telu što izaziva osećaj nadutosti i podbulosti, a ovaj efekat prvo ćete osetiti na području stomaka.

Ona neće povećati količinu masnog tkiva, ali će uticati na pomeranje kazaljke na vagi u neželjenom smeru.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.