Ovaj telefon će se samouništiti za 3...2...

Izvor: 24sata, 21.Dec.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj telefon će se samouništiti za 3...2...

Boeing je udružio snage sa kanadskom kompanijom BlackBerry sa ciljem da razviju telefon visoke bezbednosti na Androidu.

Telefon će biti razvijan za državne službe, i biće u stanju da šfruje pozive, kao i da uništi sve podatke na njemu ukoliko neko neovlašćen reši da mu pristupi.

Boeing, američki proizvođač telefona već radi na takozvanom „crnom telefonu“, izjavili su predstavnici BlackBerryja.

Uređaj bi trebalo da poseduje HDMI port koji >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << bi mu dozvolio da se poveže sa televizorom, kao i USB, WiFi i Bluetooth.

Ovaj pametni telefon neće imati delove koje će biti potrebno servisirati, a svaki pokušaj da se tako nešto uradi, ili zameni neka određena komponenta, dovešće do njegovog smaouništenja.

Telefon je namenjen svima onima koji su zabrinuti za bezbednost podataka na telefonu i koij žele da budu sigurni da ih niko ne prisluškuje.

Uređaj će biti prodavan samo „odobrenim kupcima“ kao što su državne agencije i kompanijama koje sa njima sarađuju.

Ovo je samo jedan od brojnih poteza kojima BlackBerry pokušava da poveća bezbednost pametnih telefona, s obzirom da je ova kompanija poznata po svojim sigurnosnim rešenjima.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.