Ova žena je kao vino, ali stvarno: Marina Cvetić

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova žena je kao vino, ali stvarno: Marina Cvetić

Svi koji vole dobru hranu, uz koju ide i dobro vino znaju Marinu Cvetić, iako je nikad nisu videli. Ovo je žena po kojoj ime nose neka od najboljih svetskih vina.

Znam da u Srbiji piju špricer, meni je to je piće za mlade, one koji su tek na početku uživanja u pravim vinima

Rođena je u Beogradu i više od 20 godina živi u Italiji. Njena životna, ljubavna i poslovna priča počela je kao u Balaševićevoj pesmi „Oprosti mi, Katrin”.

Pre više od >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << dve decenije u jednom hrvatskom primorskom gradu veliki italijanski novinar Đani Mašareli zaustavio je na ulici Marinu, lepu plavokosu devojku, i pitao ju je zna li neki dobar restoran. Na kraju leta Marini je stiglo pismo od Đanija: ponuda za posao u njegovoj vinariji i avio-karta u jednom pravcu.

I kao u bajci, ljubav prema Marini je Đani Mašareli pokazao onako kako samo vinar može: svoja vrhunska vina nazvao je po njoj. Koliko su vina Marine Cvetić poznata, možda nabolje govori anegdota kada je Đani ubeđivao jednog kupca da uzme njegova vina, a ovaj mu rekao: „Gospodine, ne možete me ubediti, ja pijem samo vina Marine Cvetić!”

Posle smrti supruga 2008, Marina je preuzela vođenje vinarije koja se nalazi u italijanskoj regiji Abruco. Danas svojih 14 vina prodaje u više od 60 zemalja sveta. U poslu joj pomažu i troje dece koje ima iz braka sa Đanijem.

Iz Beograda je otišla pre više od 20 godina, ali rado mu se vraća.

- Beograd je dinamičan grad pun zanimljivih priča, slavne istorije i ima atmosferu koju malo koji grad ima. Volim da dođem u Beogradu, ali uvek je to na nekoliko dana. I uvek se nanovo oduševim kad upoznam interesantne ljude koji svojim znanjem i trudom grade svoju budućnost - kaže Marina.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.