Otkrivene otrovne supstance u karminu!

Izvor: Story, 06.Okt.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene otrovne supstance u karminu!

U gotovo svakom karminu pronađeno je najmanje osam vrsta metala, od kojih su najopasniji za zdravlje kadmijum i aluminijum.

Foto: Profimedia

Da li ste znali da se u većini ruževa nalazi i malo metala, koji se ovim putem unosi u organizam? U gotovo svakom karminu pronađeno je najmanje osam vrsta metala, od kojih su najopasniji za zdravlje kadmijum i aluminijum, pokazuje jedno američko istraživanje.

Najveći procenat je u svetlucavim i ruževima jarkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << boja, gde sitne metalne čestice daju završni izgled teksturi. Najopasnija boja je jarkoružičasta, zatim tamnobraon, dok su najmanje štetne nežnije, neutralne nijanse. 

Budući da je mnogim damama karmin često i jedina šminka, a nanose ga na usne tokom čitavog dana, nekad i po 20 puta, naučnici savetuju sledeće: ograničite mazanje na važne prilike, a ukoliko želite samo da istaknete usne, stavite sjaj ili balzam u boji.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.