Održana radionica Umetnost performansa mentora Marte Jovanović u okviru projekta ArtElle

Izvor: Story, 30.Jun.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana radionica Umetnost performansa mentora Marte Jovanović u okviru projekta ArtElle

U subotu, 27. juna u galeriji 12Hub u okviru projekta ArtElle izvedeni su performansi mladih umetnika na temu Zodijak, a pod mentorstvom naše proslavljene umetnice Marte Jovanović.

Marta Jovanović

Program Performance Hub pokrenuli su umetnica Marta Jovanović i Galerija 12Hub sa ciljem da se studentima i mladim umetnicima koji žele da se usavršavaju u domenu umetnosti performansa omogući program edukacije kroz radionice, semionare, predavanja i praktični rad. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<

Marta Jovanović je umetnica koja se već dugi niz godina bavi performansom. Kao predavač je držala radionice između ostalih u Bournemouth Univerzitetu u Velikoj Britaniji i Art Residence Aley u Bejrutu, Liban.

Kroz posebne tehnike poverenja Marta gradi atmosferu u grupi za vreme radionica da bi studentima pružila šansu da skupe hrabrost, oslobode svoju kreativnost i na kraju radionice sami izvedu svoje performance osmišljene ad hoc.

Katarina Ranković - Scorpioin chiaro scuro svaka duša ima svoju šljokicu i blato. Momenat je taj koji određuje čime će duša biti dotaknuta.

Marija Jevtić - Circulus Vitiosus (zanemareni krug) demostracija dvosmernog odnosa između spoljnjeg (materijalnog) i unutrašnjeg (duhovnog) nivoa egzistencije.

Milan Jovanović - Povoljni aspekti samoodbrane Svi praštaju, svi vole putovanja, svi su strastveni, svi vole da vole, svi se lako ljute.

Sonja Ćopić - You are so pretty! umetnica poziva posetioce da sednu sa njom i podvrgnu se dobijanju iskrenih komplimenata na račun svog izgleda.

Slavica Dolašević - Death Wish ili želja za smrću; analizom i upoređivanjem je došlo do poklapanja oko tog pojma – performans na svili bez strunjače kao zaštite od pada je potvrda i omaž zodijaku.

Sara Kostić - Mogu više kada me izazoveš – izazivam te

Performans je inspirisan Artenidom i smrću njene ljubavi Oriona, koga ona nakon smrti šalje na nebo u vidu sazvežđa. Sazvežđe Oriona se nikada sa Zemlje ne vidi u isto vreme kada i sazvežđe Škorpije.

Performans je okupio mnoštvo gostiju iz sveta umetnosti i sa javne scene, između ostalih pridružili su nam se: Jelisaveta Karađorđević, Jelena Blečić, Mihailo Bukvić, Danica Marinković, Branko Milisković i mnogi drugi.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.