Od 9. maja onlajn upis dece u vrtiće

Izvor: Mondo, 04.Maj.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 9. maja onlajn upis dece u vrtiće

Od 9. maja roditelji će moći decu u vrtić da upišu onlajn, uz pomoć elektronske usluge nacionalnog portala e-Uprava, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Foto: promo/beoinfo

Na konferenciji je i predstavljena najnovija elektronska usluga.

Onlajn prijava će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić na sajtu euprava.gov.rs.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se uz pomoć te usluge štedi i vreme i novac roditeljima i pozvao Beograđane da u što većem broju koriste tu mogućnost.

"Ovako štedimo vreme i novac sugrađanima, više nema šaltera, sakupljanja dokumenta, svaki roditelj će moći da upiše dete u vrtić putem elektronskog servisa", rekao je Mali.

On je podsetio da je prošle godine Grad Beograd ponudio 156 usluga onlajn putem.

"Ovo je primer kako možemo da punapredimo efikasnot rada uprave " rekao je gradonačelnik i podsetio da će roditelji decu u vrtić moći da upišu od 9. do 20. maja.

Mali je dodao da između 3. 500 do 4.000 dece ne uspeva da se upiše u vrtić i da se problem rešava time što su i privatni vrtići sada ukljuceni u sistem subvencionisanja.

Kako je kazao, iz nedelje u nedelju otvaraju se na više mesta u gradu privatni vrtići i ove godine biće oko 10.000 mesta što u gradskim, što u privatnim vrtićima.

"Taj broj se menja i povećava", rekao je Mali i dodao da će se za mesec, dva napraviti i kompletna analiza slobodnog prostora u školama koji bi mogao da se iskoristi za vrtiće.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović rekao je da je cilj bio da se roditeljima olakša procedura i uštedi vreme i novac.

Podsetio je da je procedura besplatna i da je to samo jedna od usluga koje su unapređene, a da će ih biti još.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.