Njihova ćerka će oslepeti, ali pre toga...

Izvor: Mondo, 05.Avg.2015, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njihova ćerka će oslepeti, ali pre toga...

Petogodišnja Lizi Mejers ima redak genetski poremećaj zbog čega će za nekoliko godina potpuno oslepeti. Njeni roditelji odlučili su da urade nešto zaista dirljivo za nju, pre nego što se to desi.

Foto: ScreenShot/YouTube

Malenoj Lizi dijagnostikovan je Ašer sindrom tip 2, redak genetski poremećaj koji postepeno slabi vid i sluh obolele osobe. Devojčica već nosi slušni aparat, a lekari procenjuju da će za pet do sedam godina izgubiti vid.

Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su njeni roditelji Stiv i Kristin Mejers iz Ohaja odlučili da joj pre nego što oslepi, pokažu što je više stvari i mesta moguće.

Lizi još uvek nije svesna svog zdravstvenog stanja, ali njeni mama i tata žele da je odvedu na mesta koja imaju spektakularan pogled, kako bi joj to ostale nezaboravne uspomene.

"Imamo između pet i sedam godina da joj pokažemo mnoge stvari, naročito noću. U suprotnom, može biti previše kasno da recimo uživa u pogledu na zvezde na nebu ili hvata svice," kaže njen tata.

Prošle nedelje, vodili su je u opservatorij u Ohaju, kako bi Lizi mogla da posmatra mesec i zvezde. Njeni utisci? "To je ogromna, džinovska lopta. I ima rupice na sebi," opisuje Lizi mesec.



Izvor: YouTube

"To je jedna od stvari koja mi najteže pada. Ona je zaista vizuelan tip, a uskoro će biti slepa," kaže tata Stiv.

Na listi stvari koju planiraju da joj pokažu su Grand kanjon, Nijagarini vodopadi, polarna svetlost, Nacionalni park "Jeloustoun"...

Mama i tata kažu da žele da budu uz svoju devojčicu kada bude posmatrala svoj prvi zalazak sunca na plaži, a u međuvremenu će je voditi u Dečju bolnicu u Masačusetsu kako bi pokušali da joj pomognu.

Za sada, planiraju da se posvete njenom zdravlju, ali i da joj pokažu svet.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.