Nega kože u toku zime

Izvor: Mondo, 23.Dec.2014, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega kože u toku zime

O nezi kože lica u toku zime može se čuti - baš svašta. Evo šta o mitovima na tu temu kažu dermatolozi.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

"Što 'teža' krema, to bolje"


Jako koncentrisane kreme ne pružaju nužno optimalnu hidrataciju. Ako preterate sa masnoćom, može se desiti da "zarobite" mrtve ćelije sa površinskog sloja kože, tako da ćete delovati podbulo. Bolje rešenje od masnih krema su lagani serumi za hidrataciju, koji će pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koži da zadrži preko potrebnu vlažnost.

"Nema sunca, ne treba mi krema sa zaštitnim faktorom"

Oblaci ne štite od štetnog zračenja. "Zimska" krema trebalo bi da bude hidratantna, sa recimo, zaštitnim faktorom 15.

"Imam masnu kožu, ne treba mi hidratantna krema"

Suv vazduh i hladnoća loše utiču na sve tipove kože, pa i na masnu. Dakle, čak i ako imate masnu kožu, potrebna vam je zaštita od hlanoće i prljavštine iz vazduha koju će vam pružiti lagana hidratantna krema. Ako imate kombinovanu kožu, koristite laganu kremu za T-zonu, a nešto jaču za obraze i druge zone u kojima vam je koža lica suva.

"Piling zimi donosi više štete nego koristi"

Piling u svako doba godine, pa i zimi, zapravo doprinosti zdravlju kože lica. Uklanjajući sloj mrtvih ćelija pilingom pomažete da mlade, sveže ćelije dođu na površinu. Jedina razlika je što zimi nakon pilinga treba redovnije da nanosite maske za hidriranje kože.

"Balzam za usne sprečava perutanje"

Samo ako ste izabrali odgovarajući proizvod. Za zimu su najbolji izbor balzami za negu i hidrataciju na bazi kakao ili šea butera, bez dodataka u vidu sjaja, mirisa, boje. Proleće treba da sačekaju i balzami koji stvaraju privid punijih usana, jer i oni dodatno isušuju kožu.

" Ne izlazite bez preke potrebe"

Ten vam neće sačuvati boravak u zatvorenom prostoru. Uživajte u svežem vazduhu, ali pružite koži dodatnu negu tokom zimskih dana. Redovno nanosite kremu koja odgovara vašem tipu kože, i možete biti bez brige.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.