Ne možete da skinete ruke s nje?

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne možete da skinete ruke s nje?

Priroda je to sve namestila... Evo kad su žene najprivlačnije.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Postoji jedan potpuno očigledan znak da žena ovulira, ali muškarci, nažalost, ne mogu da ga primete... Obrazi žene su rumeniji kad je najplodnija, ali ova promena u boji tena toliko je suptilna da se golim okom ne može primetiti, pokazuje nova studija.

Tokom istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji naučnici su fotografisali 22 žene svakog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tokom mesec dana. Kad su na kraju meseca analizirali fotografije, primetili su da su žene rumenije u licu tokom ovulacije.

"Ovo je prva studija koja je nedvosmisleno potvrdila da se ten žene, odnosno stepen rumenila lica menja toko ciklusa", kaže Robert Beris, koautor istraživanja.

Ali, istraživači su očekivali da će ustanoviti da postoje promene koje su uočljive golim okom, jer bi to moglo da objasni zašto su lica žene tokom ovulacije generalno privlačnija muškarcima, prenosi Live Science. Rezultati su ih zato iznenadili - žene jesu rumenije tokom plodnih dana, ali je to toliko neprimetno da se ne može videti golim okom.

Ranija istraživanja pokazala su da muškarci žene generalno doživljavaju kao seksepilnije i privlačnije u vreme ovulacije, a i ženski glas i miris tela tokom tih nekoliko dana u mesecu su im primamljiviji nego obično.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.