Naučnici: Imate lepog muškarca? Pazite, kvalitet njegove sperme je loš!

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici: Imate lepog muškarca? Pazite, kvalitet njegove sperme je loš!

Započinjanje veze sa zgodnim seksi frajerom može da ima veliki nedostatak. To tvrde naučnici koji su pronašli vezu između lepote muškarca i kvalitete njegove sperme. Ne, ne šalimo se.

Istraživanje je objavljeno u časopisu "Journal of Evolutionary Biology", a istraživači su povodom toga ispitali kvalitet semena 50 belih muških studenata sa Univerziteta u Valensiji.

Fotografije tih muškaraca zatim su pokazane 149 žena i 77 heteroseksualnih muškaraca u njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << dvadesetima, a u obe skupine bile su zastupljena bela i crna rasa. Žene su zatim zamoljene da ocene muškarce prema izgledu, kao da su u potrazi za dugoročnim partnerom, dok su muškarci zamoljeni da ih ocene na način kako misle da bi to žene napravile.

Istraživači su prethodno napravili specifična mjerenja, poput veličine očiju, širine jagodica i slično na muškim licima, prema onome što nauka ističe kao tipični "macho" izgled.

Rezultat? Muškarci koji su izgledali muževnije, imali su niži kvalitet sperme, nego oni koji su imali nešto više ženskih obeležja. Istraživači nisu sigurni zašto je to tako pa su otkrili kako im je za to potrebno više istraživanja.

Ono što je takođe zanimljivo jeste činjenica da su ženama bili privlačniji manje muževniji muškarci, odnosno oni sa boljim kvalitetom sperme.

Što kažete na rezultate?

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.