Naručujete hranu preko smartfona? Ugojićete se!

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naručujete hranu preko smartfona? Ugojićete se!

Uz smartfon aplikacije i nova sredstva komunikacije danas je lakše nego ikad da naručimo hranu.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Samim tim, nije potrebno da pomerimo baš ništa osim prstića da bismo do te iste hrane i došli, a tolika neaktivnost nije baš zdrava.

Takođe, onlajn naručivanje hrane dovodi do toga da naručujemo više hrane, kao i da ta hrana bude kaloričnija.

Istraživanje koje je sprovedeno na teritoriji Severne Karoline >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokazalo je da onlajn narudžbine sadrže šest odsto više kalorija od hrane koja je naručivana telefonom.

To je oko 100 kalorija više po obroku, ali zašto smo opušteniji sa narudžbinama kada ih pravimo onlajn?

Rajan Mekdevit sa Djuk univerziteta u SAD i autor ove studije smatra da je to zbog toga što ne postoji ljudska interakcija.

“Nema konobara, nema posrednika između pravljenja narudžbine i dobijanja hrane, tako da ljude nema ko da osuđuje ako se opuste pri naručivanju”, objašnjava Rajan.

I druga istraživanja pokazuju da s eponašamo drugačije kada se krijemo iza svetlećeg ekrana smartfona. Naime, jedna studija je pokazala da su pacijenti mnogo spremniji da priznaju zavisnost od alkohola preko SMS nego klasičnog telefonskog poziva.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Samo ti klopu naručuj onlajn, posle ćeš da kukaš

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014

Uz smartfon aplikacije i nova sredstva komunikacije danas je lakše nego ikad da naručimo hranu...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..Samim tim, nije potrebno da pomerimo baš ništa osim prstića da bismo do te iste hrane i došli, a tolika neaktivnost nije baš zdrava...Takođe, onlajn naručivanje hrane...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.